Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Staedion tekenen turnkey aannemingsovereenkomst voor renovatie Van Maerlantlaan

Op dinsdag 2 april zetten Dura Vermeer Bouw Heyma en Staedion een handtekening op de turnkey aannemingsovereenkomst voor de renovatie van 235 woningen rondom de Van Maerlantlaan. Met het project renoveren en verduurzamen we 235 woningen verdeeld over 3 wooncomplexen in de wijk Moerwijk.

235 woningen renoveren en verduurzamen

Met de renovatie worden noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd en verbeteringen aangebracht. Op deze wijze worden de woningen gereed gemaakt voor de toekomst.

Tijdens de werkzaamheden worden andere de badkamer, keuken en toiletten vervangen, balkons vernieuwd en isoleren we de volledige buitenkant van de woongebouwen. Zo voorkomen we dat we de vierkante meters in de woning verkleinen. De woningen worden gereed gemaakt voor aansluiting op het warmtenet en de brandveiligheid wordt verbeterd volgende de huidige regelgeving. Een impactvolle renovatie, zeker voor de bewoners.

Thuis in een wijk waar het prettig wonen is

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De renovatie geeft de woningen aan de Van Maerlantlaan niet alleen een mooie uitstraling, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid en de duurzaamheidsagenda. Ik vind het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in hun woning, want wonen gaat over mensen. En voel je je thuis, dan komt dat gevoel ook ten goede aan je eigen omgeving en buurt.“

Edwin Blom, directievoorzitter bij Dura Vermeer: “Moerwijk is een wijk vol met potentie. Samen met Staedion mogen wij werken aan een deel van deze prachtige wijk. We verbeteren niet alleen de woningen maar we laten Moerwijkers weer stralen in hun wijk. We zijn trots dat we samen met Staedion kunnen bouwen aan een sterk, veerkrachtig Moerwijk.“

Gelukkige bewoners door maatwerk

Ons belangrijkste gezamenlijke doel is tevreden bewoners met hun gerenoveerde woning. Renoveren in bewoonde staat is nooit een routineklus, het is altijd maatwerk. Eenduidige communicatie in het proces met zowel bewoner als opdrachtgever staat centraal om dit te kunnen realiseren. Hierbij komen sociale en technische processen samen. Dit noemen we verbindend renoveren. Dura Vermeer en Staedion begeleiden  samen het bewonersproces.  

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin Blom

Directievoorzitter Renovatie Regio Heel Nederland
Edwin Blom
Bouw & Vastgoed

André Hehemann

Projectmanager en specialist houtbouw
André Hehemann