Vorige
Nieuws

Woonplus en Dura Vermeer tekenen aannemingsovereenkomst voor 56 nieuwe sociale huurappartementen

Op 5 december hebben Woonplus en Dura Vermeer Bouw Heyma de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de transformatie van de portiekflat aan de Willem Pijperstraat in Groenoord-Zuid. De transformatie van de flat maakt onderdeel uit van de vernieuwing van heel Groenoord-Zuid. De portiekflat uit de jaren 60 wordt vernieuwbouwd tot een duurzame, moderne galerijflat met lift. De oplevering vindt plaats in het derde kwartaal van 2025.

Meer woningen na transformatie

De huidige portiekflat telt 52 appartementen. Het pand wordt 'gestript tot het casco'. Alleen de dragende wanden en verdiepingsvloeren blijven staan. De rest wordt volledig nieuw opgebouwd. Tijdens de transformatie worden vier appartementen toegevoegd. Daardoor komt het totaal straks uit op 56 appartementen: 30 met drie kamers en 26 met vier kamers. Het (voorlopig) ontwerp is van Van Es architecten.

Duurzaam, comfortabel en licht

De appartementen hebben een oppervlakte tussen de 65 m2 en 77 m2 en aan beide kanten plafondhoge ramen die veel licht binnenlaten. Ook hebben ze allemaal een balkon op het (zuid)westen en een open keuken. Het gebouw krijgt een ruime entreehal met een lift in het midden van het gebouw.

De nieuwe woningen zijn energiezuinig en gasloos. De flat wordt - net als alle andere woningen in Groenoord - aangesloten op het warmtenet. Op het dak komen zonnepanelen. Dankzij de aanleg van vloerverwarming en het gebruik van hoogwaardig isolerend glas zijn ze heel comfortabel. Vanwege de ligging van de flat wordt ook extra aandacht besteed aan de geluidsisolatie.

Transformatie in onbewoonde staat

Alle bewoners van de woningen aan de Willem Pijperstraat 2-104 zijn inmiddels verhuisd naar een andere woning. De vrijgekomen woningen worden tijdelijk – tot uiterlijk eind januari - verhuurd door leegstandbeheerder Livable. In februari starten de benodigde extra onderzoeken en lichte sloopwerkzaamheden. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!