Vorige
De Nieuwe Noorderboulevard

Een nieuwe functie, met behoud van karakter.

Impressie via KIKX.

De Noorderboulevard is een belangrijke plek voor Rotterdam Noord. Daarom werken we vanuit Dura Vermeer Bouw Heyma samen met verschillende partners om de huidige gebouwen van een nieuwe functie te voorzien. Hierbij houden we rekening met de wensen en het karakter van de wijk.

Deze plek, gelegen aan de Zwart Janstraat in Rotterdam-Noord, zal met de transformatie het winkel- en woonaanbod in de wijk versterken. Twee oude schoolgebouwen krijgen achter de gevel een volledig vernieuwde functie: een supermarkt. De gevelconstructie van het oude schoolgebouw is in dit geval overgebleven. Dit om het aanzicht hetzelfde te laten, maar het bouwwerk achter de gevel te vernieuwen.  

We stabiliseren de monumentale schoolgevel uit 1890 en zorgen ervoor dat deze wordt geïntegreerd in de nieuwbouw. Ook zal een naastgelegen pand aan het schoolpand gekoppeld worden om zo te betrekken bij de supermarkt. Boven de supermarkt zullen 10 appartementen worden geplaatst, inclusief een prachtige daktuin. Het is een bijzonder project waarin we de huidige bebouwing eromheen niet willen belasten. Om die reden wordt er trillingsvrij geheid.

De geveldecoratie

Eén van de schoolgebouwen.

Pand in de steigers

De werkzaamheden zijn in volle gang.

Met behoud van karakter een oude gevel renoveren 

Wij geloven dat wat waarde heeft, behouden moet worden. De historie van de panden is een belangrijk onderdeel van wat behouden moet worden. De plakkaten die meer over de historie vertellen worden bewaard, opgeknapt en teruggeplaatst. Dit is ook het geval voor de karakteristieke gevel van het schoolgebouw aan de 2e Pijnackerstraat uit 1890. We behouden de gevel en voegen alleen toe wat een meerwaarde is voor de nieuwe functie van het pand. Ook hier zullen enkele woningen geplaatst worden. Om het aanzicht te bewaren zal de hardstenen plint onder de ramen van het oude schoolgebouw worden behouden. Het dak zal worden vervangen zonder het aanzicht, de kleur of het materiaal te wijzigen. Op deze manier zullen dezelfde historische elementen bewaard worden gebleven, terwijl we tegelijkertijd ervoor zorgen dat het pand er weer voor een lange tijd tegenaan kan.  

Het schoolgebouw aan de 3e Pijnackerstraat zal worden herbouwd. Met name de voorgevel, inclusief zichtbare zijgevels worden volledig vernieuwd. Ook hier zorgen we er uiteraard wel voor dat de bijzondere gevelelementen zullen terugkomen. 

Het project is momenteel in ontwikkeling. In september 2021 heeft Dura Vermeer Bouw Heyma de eerste paal geboord. Op deze pagina zullen we de nieuwste ontwikkelingen en meest relevante informatie delen over de vordering van dit project.

Wil je meer weten over het project? Neem via onderstaande gegevens contact op met Edwin. Heb je ook interesse in de renovatie en/of transformatie van een van jouw panden? Neem dan contact op met Stefanie.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin Lansbergen

Projectleider Regio Zuid-Holland
Edwin Lansbergen
Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Hoofd klant en markt Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen