Vorige
Kuyl's Fundatie

Zorgeloos wonen

Een plek om zorgeloos te wonen. Dat is wat Anthonetta Kuyl met de Kuyl’s Fundatie wilde bieden. In 1812 heeft deze prominente vrouw haarnalatenschap toegewijd aan het opzetten van de fundatie. Dit hofje heeft het doel als toevluchtsoord te dienen voor haar bewoners. Een plek met een rijke geschiedenis en Dura Vermeer Bouw Heyma heeft de eer om de woningen in dit hofje op te knappen. 

De historie en het karakter van de Kuyl's Fundatie maakt het een uniek project. Sinds de Kuyl's Fundatie zich vestigde op de s'Gravenweg heeft Dura Vermeer geholpen met de bouw van het pand. Nu mag Dura Vermeer de renovatie verzorgen van de woningen in de Kuyl's Fundatie.

Een interessante geschiedenis

De Kuyl's Fundatie ligt op landgoed Vredenoord in Kralingen. Hier heeft het pand niet altijd gestaan. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de omgeving van de Kuyl's Fundatie geraakt (destijds aan de Schiekade) waardoor de fundering deels ging verzakken. Ook had het destijds naastgelegen St. Franciscus Gasthuis uitbreidingsplannen. Hierdoor werd de Kuyl's Fundatie in de jaren '70 verplaatst. De Kuyl's Fundatie werd steen voor steen verplaatst naar de huidige locatie waar het opnieuw werd opgebouwd. Hierdoor bleef de unieke geschiedenis, originele elementen en sfeer van de Kuyl's Fundatie behouden.
 

Woning van een bewoner

De persoonlijke spullen van de bewoner kunnen tijdens renovatie in de woning blijven.

Renoveren seniorenwoningen

Het renoveren van seniorenwoningen heeft altijd een behoorlijke impact op haar bewoners. Door de huizen kort achter elkaar (in een trein) te renoveren zorgen we ervoor dat de hinder voor deze bewoners intensief maar zo kort mogelijk blijft. De persoonlijke bezittingen van de bewoners kunnen tijdens de renovatie in de woning blijven. Hierdoor kunnen ze sneller weer terug in hun gerenoveerde huis en hoeven ze korter in de aan hun toegewezen tijdelijke woning. Om dit periodieke onderkomen mogelijk te maken heeft de stichting een woning beschikbaar gesteld die we hebben mogen inrichten. Zo konden de bewoners in de tussentijd op een prettige manier vertoeven en uiteindelijk snel en zorgeloos van hun vernieuwde woning genieten.
 

Renovatie en isolatie

Tijdens de renovatie krijgen de keukens en badkamers de nodige upgrade. Ook zorgen we ervoor dat de bewoners er weer warmpjes bij zitten door de woningen te isoleren. De ramen krijgen dubbelglas, de daken worden geïsoleerd en waar nodig worden de gevels op een nette manier hersteld.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan hieronder contact op met Nathan. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen voor jouw renovatieproject? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden bij Stefanie. 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Senior projectmanager klant, markt en maatschappij Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen
Bouw & Vastgoed

Nathan Kortenhoeven

Werkvoorbereider Regio Zuid-Holland
Nathan Kortenhoeven