Vorige
Nieuws

Aan de slag in Eindhoven: nieuwbouw Lorentz Casimir Lyceum

We realiseren het nieuwe schoolgebouw voor het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Samen met de gemeente Eindhoven, het Lorentz Casimir Lyceum, RoosRos architecten, Klimaatservice Holland, Merosch, Goudstikker-de Vries en Urban Miner vormt Dura Vermeer Bouw Zuid het bouwteam. In de toekomstige school is volop ruimte voor duurzame en circulaire toepassingen, waarmee een veilige en gezonde leeromgeving voor de toekomstige generatie ontstaat.

De generatie van morgen

De gemeente Eindhoven en alle leden van het bouwteam hebben stevige duurzaamheidsambities. Het nieuwe schoolgebouw wordt uiteraard energiezuinig gebouwd, met circulaire materialen en met een zo laag mogelijke uitstoot van stikstof en CO2. Het bouwteam werkt de komende tijd aan aanvullende duurzame oplossingen, zodat het nieuwe schoolgebouw niet alleen tijdens de bouw, maar ook de jaren daarna een zo klein mogelijke footprint achterlaat.

Het Goede Doen

Het ontwerp wordt ontwikkeld vanuit ons gedachtengoed ‘Het Goede Doen’. De prachtige groene omgeving van het Lorentz Casimir Lyceum vraagt om een omgeving waarin mens en natuur centraal staan. Hierbij zetten wij niet alleen een gezond binnenklimaat centraal, maar ook een veilige en sociale omgeving waarin docenten en leerlingen elkaar ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen.

Lessen uit het verleden

Dura Vermeer Bouw Zuid realiseerde al eerder een school in Eindhoven. In juni is de nieuwbouw voor ruim 600 leerlingen van de Aloysiusstichting succesvol opgeleverd. De sleutel tot dit succes was de unieke samenwerking binnen het bouwteam, gebaseerd op vertrouwen. Géén meters papier met juridische voorwaarden dus, of een vooraf dichtgetimmerd programma van eisen maar gemeenschappelijke duurzame en circulaire ambities, een strakke deadline en een maximumbudget. ‘’ Er staat een energieneutraal en circulair gebouw dat zeker vijftig jaar meekan en dat binnen budget en de afgesproken planning is gebouwd.” Iets waar we oprecht trots op zijn. ‘Deze geleerde lessen nemen we graag mee in de realisatie van het Lorentz Casimir Lyceum.

Doorkijk

De komende periode gaan met het bouwteam aan de slag om een eigentijds ontwerp te maken dat past binnen de duurzame en circulaire ambities van de gemeente Eindhoven en aansluit bij de wensen van het Lorentz Casimir Lyceum. De oplevering staat gepland in de zomer van 2024. 

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.