Vorige
Nieuws

Bouw 76 huurwoningen Van Zomerenlaan feestelijk van start!

Donderdag 7 september was het feest aan de Van Zomerenlaan in Gorinchem. Samen met onze opdrachtgever Poort6, buurtbewoners, toekomstige huurders én kinderen van de Anne Frank school stonden we stil bij de start bouw van 76 huurwoningen. Kinderen van de Anne Frank school beschilderden eerder in de week een heipaal die tijdens het feestelijke moment de grond in werd geboord.

Bouw van de woningen
In opdracht van Poort6 realiseren wij aan de Van Zomerenlaan en W.F. Emckstraat 76 duurzame huurwoningen. De woningen worden straks allemaal voorzien vaneen bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast hebben de woningen circulaire keukens. De materialen waarmee de keukens gemaakt worden zijn in de toekomst her te gebruiken én er is geen enkele boom gekapt om de keukens te maken.

Een feestelijk moment voor iedereen!

Met alle aanwezigen werd er geproost op de start van de bouw

Extra bijzondere heipaal
Naar verwachting neemt de bouw van de woningen ongeveer een jaar in beslag. Direct na de bouwvak zijn we begonnen met het boren van de heipalen. Er is gekozen voor het boren van heipalen om zo de overlast voor de buurt te minimaliseren. Zowel qua geluid als trillingen. De heipaal die donderdag 7 september de grond in ging, was extra bijzonder. Alle kinderen van de naastgelegen Anne Frankschool hebben deze heipaal eerst beschilderd. Een feestelijk gezicht op deze warme middag die werd geopend door Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6, wethouder Eva Dansen en directeur Rob Steijn van Dura Vermeer Bouw Zuid.

Kinderen van de Anne Frank school beschilderden een heipaal

De heipaal werd op 7 september tijdens het feestelijke moment de grond in geboord

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.