Vorige
Insight

De Avenir, samen bouwen voor de toekomst

Zeshonderd leerlingen van De Rungraaf en De Korenaer krijgen sinds september 2021 les in De Avenir. Aan de Avignonlaan in Eindhoven bieden de circa 150 experts van de Aloysius Stichting kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar maximale ontwikkelkansen.

De leerlingen worden in een positieve ontwikkelomgeving voorbereid op een betekenisvolle toekomst. Eigen ingangen en domeinen voor de verschillende leeftijdsgroepen zorgen voor het overzicht en de structuur die leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs zo nodig hebben.

Bekijk hier het magazine. 

Peter Zegers en Jac Verstegen

“ Als bouwheer wilden wij dat inschrijvers op onze aanbesteding vooral veel ruimte zouden hebben om met kennis en ideeën te komen”

Coen Oerlemans

“ Samenwerking op Champions League Niveau”

Het schoolgebouw is zo prikkelarm mogelijk ingericht, met zachte kleuren en geluiddempend materiaal. Er is ruim voldoende daglicht en het binnenklimaat is gezond en fris. Buiten is het fijn spelen, ‘chillen’ en leren in de patio’s of op het plein. Die worden mede door leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs aangelegd: een mooie praktijkervaring in het groen.

Ook binnen kan talent volop groeien, bijvoorbeeld in de praktijklokalen voor hout- en metaalbewerking, of in het restaurant en de keuken. Via praktijklessen en interne stages worden jongeren hier voorbereid op een passende vervolgstap richting mbo of werk.

Lees meer van Dura Vermeer Bouw Zuid BV Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.