Vorige
Nieuws

DURA VERMEER BOUW ZUID START BOUW VELD 2 TUINENRIJK, DE GROOTE WIELEN ROSMALEN

’s-Hertogenbosch, 20 februari 2024 | Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Zuid is van start gegaan met Veld 2 van project Tuinenrijk in de hoogwaardige nieuwbouwwijk De Groote Wielen in Rosmalen – onder de rook van ’s-Hertogenbosch.

De bouw van De Groote Wielen Veld 2, genaamd Tuinenrijk, is officieel van start gegaan. Dit omvat de bouw van 43 koopwoningen, waarvan er reeds 41 zijn verkocht. In januari is gestart met de bouw, en na het boren van bronnen voor de warmtepomp, worden in week 7 heipalen aangebracht. Het project vordert gestaag, met het ketenpark gepland vanaf week 9.

Opdrachtgever van het project is Hertogbouw, een samenwerking van AM, Dura Vermeer, Heijmans Vastgoed en Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Tuinenrijk is een ontwikkeling van AM en wordt door Dura Vermeer gerealiseerd. Beide partijen hebben in het voortraject nauw samengewerkt om de woningen op de markt te brengen. Het project is opvallend succesvol, zelfs in deze onrustige periode op de woningmarkt. Nagenoeg alle beschikbare woningen in fase 2 zijn verkocht en van fase 3a zijn slechts drie van de 23 woningen nog beschikbaar.

Commercieel succes

Teun Kats, directielid van Dura Vermeer Bouw Zuid onderstreept het commerciële succes: "De vraag naar woningen in dit gebied is onverminderd hoog, ondanks de uitdagingen op de woningmarkt. We hebben met succes ingespeeld op de behoeften van de markt door een gevarieerd aanbod van woningtypen te presenteren. De start van de bouw markeert een belangrijke mijlpaal in ons streven om hoogwaardige en duurzame woningen te realiseren. We zijn trots op de voortgang tot nu toe en kijken uit naar de oplevering van de woningen eind 2024."

Rob van Kuijk, projectleider, benadrukt de uitdagingen die zijn overwonnen: "De koerswijziging in het plan, met meer focus op rijwoningen, bleek een succesvolle strategie. Ondanks enkele uitdagingen in de verkoopbaarheid vanwege de stijgende hypotheekrentes en woningprijzen, bewijst Tuinenrijk een gewilde locatie te zijn voor met name jonge gezinnen."

Met het enthousiasme van betrokkenen en de voorspoedige verkoop belooft De Groote Wielen Fase 2 een waardevolle toevoeging te worden aan de woonomgeving van Rosmalen.

In het kader van duurzaamheid en ESG-aspecten wordt het project geheel volgens de laatste standaarden gekenmerkt door een bodemwarmtepomp, WTW-systeem, zonnepanelen en een gasloos ontwerp, waarmee een milieuvriendelijke en energiezuinige woonomgeving ontstaat.

De Groote Wielen

Deze omvangrijke gebiedsontwikkeling aan de noordzijde van Rosmalen betreft in de eerste fase alleen al ruim 4.300 nieuwbouwwoningen in uiteenlopende soorten en maten. Water staat hier centraal. Dit gebied fungeert namelijk niet alleen als woonlocatie maar ook als 'watermachine', met een gesloten watersysteem voor milieuvriendelijk waterbeheer. Water is geïntegreerd in de stedenbouwkundige structuur en de inrichting van de openbare ruimte op diverse manieren. Van de eerste woningen op schiereilanden tot aan het centrumgebied met de uitstraling van een vesting, uitkijkend over een grote waterplas. Met een krachtige eigen identiteit vormt De Groote Wielen een waardevolle toevoeging aan de diversiteit van woonmilieus in 's-Hertogenbosch.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.