Vorige
Nieuws

Grizzly in het Pivot Park in Oss

Op het Pivot Park in Oss staat een betere wereldwijde gezondheidszorg voor iedereen centraal, niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst. De komende jaren wordt het park uitgebreid met drie nieuwe gebouwen, waarvan Dura Vermeer Bouw Zuid er één voor haar rekening neemt: Grizzly. In dit grootste gebouw op de campus werken bedrijven in de life sciences straks aan veelbelovende farmaceutische en bio-medische innovaties.

Na het winnen van de tender en het doorlopen van de bouwteamfase hebben Martin Beukeboom, directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid en Brigitte Drees, CEO van Pivot Park, de aanneemovereenkomst getekend voor de realisatie van het casco. Inmiddels is ook de voorbereiding van het inbouwpakket aan het bouwteam gegund, waarbij de toekomstige huurders actief meedenken over de inrichting van hun toekomstige werkomgeving.

Hoogwaardige expertise

Omdat de onderzoeksfaciliteiten in Grizzly aan de strengste veiligheidseisen moeten voldoen, heeft Dura Vermeer al in de tenderfase Klimaatservice Holland en Van den Pol elektrotechniek bij het project betrokken. Samen realiseerden zij eerder hoogwaardige kantoor- en laboratoriumgebouwen, zoals het hoofdkantoor van Genmab in Utrecht en het NoMa House in Amsterdam.

Flexibel ontwerp

In Grizzly gaan zo’n 350 knappe koppen aan de slag op 11.000 vierkante meter, verdeeld over negen bouwlagen. Het ontwerp is flexibel, wat betekent dat de inbouw eenvoudig is aan te passen. Dat is belangrijk, omdat veel start-ups in de life sciences snel groeien en het gebouw die groei moet kunnen faciliteren. Maar ook de grotere gerenommeerde farmaceutische bedrijven zijn constant in beweging. Dat maakt dat Grizzly makkelijk moet kunnen meebewegen met de veranderende wensen en eisen van de gebruikers.

Slim en circulair bouwen

Grizzly wordt in 2023 opgeleverd. De relatief korte bouwtijd van het casco vraagt om slimme bouwtechnieken, zoals een casco van prefab beton en steigerloos bouwen. Het bouwproces zelf verloopt zo duurzaam mogelijk, bijvoorbeeld door te werken met regionale leveranciers en producten, wat minder C02-uitstoot geeft. Ook worden circulaire gevelkozijnen en vliesgevels van Hydro ingezet en is er gekozen voor warmtepompen en zonnepanelen.

Constructief samenwerken

Deze uitdagende opdracht op het Pivot Park vraagt om een sterk en ervaren team, dat goed op elkaar is ingespeeld. Tijdens een zachte kick-off is er van alle leden van het bouwteam een ‘Managementdrives-profiel’ gemaakt, waaruit blijkt dat ieders ervaring, expertise, persoonlijkheid en werkstijl goed op elkaar aansluiten. Het team zet in op een constructieve samenwerking en heldere communicatie.

Op en rond de campus

Samen met Pivot Park doet Dura Vermeer er alles aan om de bouw zo soepel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Zo is er een omgevingsanalyse gemaakt en ligt er een stevig en gezamenlijk communicatieplan, zodat iedereen weet wat er gaande is op en rond de campus. De speciale Bouw App houdt huidige en toekomstige gebruikers én de omgeving op de hoogte van bijzonderheden tijdens de bouw. Zo wordt iedereen stap voor stap meegenomen in de totstandkoming van dit bijzondere life sciences gebouw in Oss.

 

Europa’s meest vooraanstaande biofarmaceutische campus

Pivot Park is in 2012 opgericht om innovatieve farmaceutische bedrijven van over de hele wereld de optimale Europese locatie te bieden. Van beginnende ondernemers en snelgroeiende scale-ups tot volwassen marktleiders, helpt Pivot Park innovatieve bedrijven om de volgende stappen te zetten. Als thuisbasis van meer dan 60 bedrijven, zorgen we ervoor dat 600 hooggekwalificeerde medewerkers over alles beschikken wat zij nodig hebben om succesvol te zijn. Faciliteiten op maat, gedeelde bronnen van kennis, korte lijnen naar specialistische financiers en flexibel toegang tot uitmuntende wetenschappelijke en ondernemersexpertise. Dit maakt Pivot Park dé hotspot voor farmaceutische innovatie in Europa. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.