Vorige
Nieuws

Het nieuwe West Kwartier ademt historie

Samen met de gemeente Bergen op Zoom en Borgdonck als belegger ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid 29 appartementen en 21 grondgebonden woningen in het West Kwartier. Net als in het Oost Kwartier en Zuyd Kwartier staan geluk en gezondheid van de bewoners op de eerste plaats in deze nieuwe stadswijken. Vanaf 8 november 2021 gaat de bouw het West Kwartier van start; de ontwikkeling en bouw van de andere twee wijken is inmiddels in volle gang.

Met het bos dichtbij en alle faciliteiten onder handbereik, is het comfortabel wonen in deze nieuwe wijken. Het stadscentrum, treinstation en zelfs het strand van de Binnenschelde zijn makkelijk te belopen. Het West Kwartier is daarmee de perfecte uitvalsbasis om zowel dicht bij huis, maar ook wat verderop te recreëren, te werken en te ontmoeten.

Cohesie en saamhorigheid

De woningen (vanaf 110 m2) en appartementen (vanaf 81m2) liggen rondom het royale binnenterrein van het West-Kwartier. Het centrale plein tussen de drie wijken stimuleert bovendien de verbinding met de andere buurtbewoners. Zo ontstaat een sterke cohesie in dit deel van Bergen op Zoom, wat bijdraagt aan ieders woongeluk en aan de saamhorigheid in de stad.

Energieneutraal wonen

Het West Kwartier wordt net als het Oost- en Zuydkwartier een energieneutrale wijk. Met een slimme combinatie van zonnepanelen en bodemwarmtepompen komt de gevraagde EPC score van 0,4 zelfs lager uit, namelijk op 0,0. Elke woning heeft een eigen parkeerplaats en een tuin, balkon of terras, waar bewoners met groene vingers rondom hun woning aan de slag kunnen.

Industriële historie

Het nieuwe West Kwartier ademt historie. De iconische schoorsteen van de Nedalco-fabriek is blijven staan en van veraf zichtbaar voor iedereen die richting Bergen op Zoom rijdt. Maar ook de oude kades zijn opgegraven en hersteld, zodat het water in kleine grachtjes door de buurt stroomt. Zo ontstaat een nieuwe waterrijke wijk, met een stevige knipoog naar de geschiedenis van deze stad.

Groen in de hoofdrol

Op 8 november 2021 planten Barry Jacobs, wethouder fysiek domein, bedrijfsvoering en vrijetijdseconomie en Martin Beukeboom, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid de eerste bomen om de start van de bouw te markeren. In het laatste kwartaal van 2022 trekken de eerste bewoners in deze nieuwe en royaal beplante wijk, die geheel ontworpen is met het oog op hun welzijn en die van hun omgeving in Bergen op Zoom.

Start bouw

Links Martin Beukeboom en rechts Barry Jacobs

Korte toespraak

Onder de aanwezigheid van genodigden.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers