Vorige
Nieuws

Meer ruimte voor betaalbaar wonen in Geldermalsen.

In samenwerking met woningcorporatie Kleurrijk Wonen bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid aan de ontwikkeling van 56 gloednieuwe sociale huurwoningen woningen in Lingendonk, Geldermalsen. Hiermee creëren we prettige, duurzame en betaalbare woningen voor mensen uit de sociale huursector.

Je kunt er niet omheen, in Geldermalsen wordt er op verschillende plaatsen flink gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwbouw of aan het verbeteren van bestaande plekken voor reizen, wonen en leren. De ontwikkeling van kavel 2 en 3 in Lingendonk is een mooi vervolg op de woningen én een school voor persoonlijk onderwijs die Dura Vermeer hier eind 2019 opleverde. In totaal ontwikkelen we hier 100 woningen, waarvan 56 voor Kleurrijk Wonen.

We bouwen met oog voor de toekomst. Zo onderzoeken we samen met Kleurrijk Wonen de mogelijkheden om de woningen natuur inclusief te bouwen en een omgeving te creëren die bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van de toekomstige huurders. Denk hierbij aan lokale infiltratie van water, het plaatsen van nestkasten en het planten passend groen in de directe omgeving.

Afgelopen week is er een mooie stap gezet in de ontwikkeling door het ondertekenen van de Turnkey Koopovereenkomst. De basis van deze samenwerking is vertrouwen. ‘’In deze bijzondere tijd is het niet vanzelfsprekend dat alles volgens plan verloopt. Je moet continu anticiperen op de ontwikkelingen in de markt. Dat vraagt om een flexibele opstelling van beide partijen. Gelukkig is daar alle begrip voor en is er wederzijds vertrouwen. ‘’  - Pleun Bertrams, ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid.

De verwachte startbouw datum is begin september 2022. We verwachten tegen het einde van 2023 het complex op te kunnen leveren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.