Vorige
Nieuws

Start bouw Zuyd Kwartier Bergen op Zoom

Op 9 december vierden we samen met de kopers, de Gemeente Bergen op Zoom en betrokken collega’s van Dura Vermeer Bouw Zuid de start bouw van het project Zuyd Kwartier in Bergen op Zoom.

Na de succesvolle ontwikkeling en realisatie van de ontwikkelprojecten West- en Oost Kwartier voegen wij hier nu een derde ontwikkelgebied aan toe: Zuyd Kwartier. Met het zaaien van bloemzaadjes - om ook al tijdens de realisatie groen toe te voegen - is de bouw symbolisch gestart.

Voor Zuyd Kwartier is er een plan ontwikkeld gebaseerd op de woonbehoeften van vijf generaties. Dit zorgt voor een rijke mix aan woningtypes: ruime koopappartementen met penthouses op de bovenste laag, betaalbare huurappartementen voor starters en jonge gezinnen, levensloopbestendige woningen voor senioren en verschillende typen eengezinswoningen. Een divers woongebied waarin het fijn met elkaar wonen is.

Een groene omgeving
In de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan natuur inclusieve maatregelen bij de woningen en in de openbare omgeving. Zo krijgt elke grondgebonden woning een eigen regenton met kraantje voor bewatering van de tuin. Krijgen de grondgebonden woningen een geveltuin aan de voorzijde en worden er aan de achterzijde erfafscheidingen geplaatst met hedera. Dit om de biodiversiteit te stimuleren en hemelwater af te voeren. De beplanting op het binnenplein is afgestemd op de voedsel- en schuilbehoefte van de dieren in de omgeving én er wordt ‘groene’ bestrating aangelegd waar gras tussendoor komt. Ook worden er in elke gevel vleermuis- en gierzwaluwkasten geplaatst. Minimale maatregelen, met een grote impact.

Geslaagde verkoop
Zuyd Kwartier bestaat uit 13 koopappartementen, 19 huurappartementen en 18 grond gebonden woningen. Inmiddels is een groot deel van het project Zuyd Kwartier verkocht. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar voor verkoop. De huurappartementen en de grondgebonden woningen zijn verkocht aan het Duurzaamwoningen Fonds beheerd door Credit Linked Beheer.

Tijdens de start bouw was er voor de kopers ruimte om met elkaar kennis te maken en de buren te ontmoeten. Met de start bouw is officieel het startsein gegeven aan de realisatie die naar verwachting tot eind 2023 zal duren.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers