Vorige
Nieuws

Struikroven tot norm maken in Nederland: Dura Vermeer en strategische partners slaan handen ineen

Woensdag 15 maart j.l. heeft Dura Vermeer met Stichting Struikroven een samenwerkingsovereenkomst getekend. Naast Dura Vermeer hebben ook Heijmans, Vesteda, BAM Wonen, ERA Contour en Urgenda de overeenkomst getekend. Samen met deze strategische partners helpen we de missie van de stichting sneller te realiseren: dat het redden van planten en struiken een standaard onderdeel wordt bij sloop, renovatie en de herinrichting in Nederland.

Door deze samenwerking met Stichting Struikroven ontstaat er een coalitie die zich hard maakt om het behoud en hergebruik van bestaand groen tot norm te maken op bouwplaatsen.

Mede-oprichter Annelous Fleuren: “Ik ben heel blij dat deze toonaangevende partijen het vertrouwen in Struikroven uitspreken. Met deze coalitie kunnen we meer impact maken. Alleen ga je snel, maar samen kom je veel verder om uiteindelijk een systeem te veranderen.’’

De overige partners spraken tijdens de bijeenkomst ook hun wensen en ideeën voor de komende jaren uit. De investering is niet alleen financieel, maar we stimuleren elkaar ook om tot nieuwe ideeën, samenwerkingen en innovaties te komen.

Mickaël Schoenmakers, Ontwikkelmanager bij Dura Vermeer: “Gisteren was het dan eindelijk zo ver: we hebben een strategisch partnerschap gesloten met Struikroven! Struikroven draagt bij aan ons gedachtegoed Het Goede Doen. Hoe mooi is het dat het bestaande groen behouden blijft en dat we met de struikroofacties bijdragen aan een beter sociale cohesie in de wijk waar wij als Dura Vermeer werkzaam zijn? We zijn blij met de andere strategische partners. Samen kunnen we impact maken en Struikroven tot de standaard maken. Trots op Dura Vermeer dat we de handschoen hebben opgepakt om Het Goede te Doen.”

Over Stichting Struikroven
Stichting Struikroven redt bestaand groen uit voor- en achtertuinen en geeft het in de omgeving een nieuwe bestemming. Dit doet zij samen met bewoners uit de buurt, in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten. Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte of in een zogenaamde Roverstuin waar gered groen tijdelijk een plek krijgt.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers