Vorige
Nieuws

Uitdagende transformatie in hartje Nijmegen

In het karakteristieke centrum van Nijmegen gaat de voormalige garage P. Vos aan de Mariënburgsestraat stevig op de schop. De garagewerkplaats en de achtergelegen opslag van Leenders kantoorartikelen worden in de laatste weken van 2021 gesloopt. Begin 2022 kan de transformatie beginnen en maakt de garage plaats voor 49 duurzame, comfortabele huurappartementen met parkeergarage en berging.

Bouwteam aan de slag

Voor deze ingrijpende transformatie is een bouwteam samengesteld dat bestaat uit Frank Olymulder Vastgoedontwikkeling B.V. uit Oldenzaal, Dura Vermeer Bouw Zuid uit ‘s-Hertogenbosch, architect Croes uit Nijmegen en Van Boxsel Engineering uit Oosterhout. Op 1 november 2021 is de koopovereenkomst getekend met Huurwoningen Nederland Fonds, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. Dit fonds is nu eigenaar van de locatie en de bestaande opstallen aan de Mariënburgsestraat 59-65 in Nijmegen. Dura Vermeer Bouw Zuid ontving gelijktijdig de opdracht voor alle noodzakelijke sloop- en bouwwerkzaamheden.

Ingrijpende transformatie

De gedeeltelijke sloop van de bestaande panden en de opbouw van het nieuwe complex vragen om een combinatie van slimme bouwmethodieken. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met een prefab skelet. Aanvankelijk was er slechts ruimte voor 23 appartementen, maar dankzij een grondruil met ABN-AMRO en de aankoop van de opslagruimte van Leenders Kantoorartikelen is het mogelijk om uit te breiden naar 49 appartementen die bestemd zijn voor de verhuur.

Historische ligging

Het grondig vernieuwde appartementencomplex ligt fraai tussen het winkelcentrum Marikenstraat en het markante Nijmeegse Valkhof. De monumentale gevel van garage P. Vos, uit de Wederopbouw periode direct na de 2e Wereldoorlog, blijft zoveel mogelijk in tact en wordt de historische blikvanger in dit eigentijdse complex. Het stadscentrum, maar ook de Waalkade en de Ooijpolder liggen op loopafstand, wat volop recreatiemogelijkheden binnen handbereik brengt. Vanaf het tweede kwartaal 2023 wordt de oplevering van de huurwoningen verwacht.  

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.