Vorige
Nieuws

010 Inclusief zet Bureau Social Return van Dura Vermeer als best practice op haar site

Dura Vermeer loopt voorop met diversiteit en social return. 010 Inclusief heeft daarom het interne Bureau Social Return als best practice op hun site gezet. Ook was Mustafa al Shabaki (coördinator Bureau Social Return Dura Vermeer) gevraagd door SER Diversiteit in Bedrijf om tijdens het event ‘Tijd voor verandering’ van 010 Inclusief onze activiteiten op dit gebied te presenteren en zo andere bedrijven te inspireren en aan te zetten om hier ook meer mee te doen.

SER Diversiteit in Bedrijf werkt samen met het platform 010 Inclusief aan een Rotterdamse arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. 17 juni jl. vond het event plaats. Naast een presentatie van een Rotterdamse wethouder en een paneldiscussie over diversiteit, lichtte Dura Vermeer het interne Bureau Social Return en de samenwerkingen op diversiteitsgebied toe.

Samenvatting van onze pitch

“Dura Vermeer gelooft in ‘hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt’. Daarom heeft Dura Vermeer altijd in haar werknemers geïnvesteerd. Ondanks onze successen hebben we een tijd de kracht van diversiteit en inclusie op de werkvloer misgelopen. Sinds een paar jaar spannen we ons flink in om de kracht van vluchtelingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te benutten, want zij hebben veel meer te bieden dan we ons bewust waren.

Sinds 2017 heeft Dura Vermeer haar eigen Bureau Social Return opgericht. Daarmee ambiëren we duurzaam perspectief te bieden aan kansarme doelgroepen. Dit doen we door ze een werkplek te bieden, op te leiden en de maatschappij in te begeleiden.

Daarnaast werken we samen met verschillende organisaties waarmee we ons committeren om meer actief met vluchtelingen bezig te zijn, treden we als ambassadeur op, doen we een jaarlijkse donatie en organiseren wij werk- en leertrajecten.”

Samenwerkingen

010 Inclusief is een netwerk waarin bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties elkaar helpen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te bevorderen. Dura Vermeer werkt daarnaast samen met:

UAF - Stichting voor Vluchteling-Studenten

  • Zet zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dura Vermeer heeft samen met het UAF en de Hogeschool van Rotterdam een opleiding en een werk- en leertraject ontwikkeld.

 

SER - Sociaal Economische Raad

  • Omdat er nog te weinig vrouwen en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond in de top van het Nederlandse bedrijfsleven pleit de SER voor een integrale aanpak met steviger maatregelen.

 

Global People

  • Global People zet multicultureel talent in de spotlight, verbindt en helpt organisaties daad bij het woord te voegen.

 

TenT - Partnership for Refugees

  • Het Tent Partnership for Refugees bestaat uit meer dan 140 grote bedrijven die zich inzetten voor het opnemen van vluchtelingen.

 

Talent naar de Top

  • Helpt organisaties om diversiteit en inclusie in de sub(top) de norm te maken door netwerk, kennis en trainingen.

 

SNTR – Stichting Nieuw Thuis Rotterdam

  • Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam bieden.

 

Het volledige artikel kun je lezen op de website van 010 inclusief.

 

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Mustafa al Shabaki

Coördinator Social Return On Investment (SROI) Regio Heel Nederland
Mustafa al Shabaki