Vorige
Nieuws

219-urige buitendienststelling ZV4A Zevenaar gestart

Op zaterdagochtend 02:00 uur is de derde buitendienststelling van het project Zv4a in Zevenaar van start gegaan. Tussen 19 en 28 mei gaat het projectteam werkzaamheden in het spoor en werkzaamheden op hoogte (bovenleiding) uitvoeren. Dura Vermeer bouwt in 219 uur totaal vijf nieuwe generatie wissels, waarvan drie stuks hoge snelheidswissels. Daarnaast worden de Duitse kabels – die leiden naar de Duitse treinbeveiligingsobjecten op Nederlands grondgebied – in samenwerking met DB Netze – het Duitse ProRail – aangepast. Daarnaast worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de energievoorziening, telecom en kabels en leidingen.

Omdat tijdens de buitendienststelling spoorwerkzaamheden en werkzaamheden op hoogte tegelijk worden uitgevoerd, is een integrale planning opgesteld waarbij diverse disciplines parallel werken. Werkvakken zijn toegewezen aan de disciplines. Na een bepaalde periode wordt er gewisseld van werkvak.

Een grote hoeveelheid werk is op vijftien minuten in detail beschreven, bijvoorbeeld bij het inhijsen van de wissels. Vanwege ruimtegebrek in het depot worden de wissels just on time aangevoerd en direct ingehesen.

PROJECT ZV4A ZEVENAAR

Het project Zevenaar Derde Spoor wordt in opdracht van ProRail uitgevoerd door Dura Vermeer Railinfra en onze partners Heijmans, Movares en Samenwerking Kabels en Leidingen Dura Vermeer/ Heijmans en omvat de aanleg van een derde spoor tussen Zevenaar Oost en de grens met Duitsland. Hiervoor wordt een baanlichaam aangepast, een keerwand geplaatst en (eco-)duikers verlengd. Daarnaast gaan de sporen ook op de schop. Deze worden gelicht en geschift, opgebroken en opnieuw gebouwd en de spoorlay-out wordt aangepast. Ook worden er drie kunstwerken aangepast en zo'n twee kilometer aan geluidsschermen verplaatst.

Het derde spoor wordt gebouwd ten behoeve van de capaciteitsuitbreiding van de goederencorridor Betuweroute (Rotterdamse Haven – Genua) en voor de passagierstreinen (waaronder de internationale ICE tussen Amsterdam – Dusseldorf).

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.