Vorige
Nieuws

A6 in een weekend verlengd naar laaggelegen nieuwe banen

Afgelopen weekend heeft Parkway6 (combinatie Dura Vermeer-Besix) een zeer succesvol omzetweekend gehad op de A6 bij Almere. Op vrijdagmiddag 20 juli zijn de kruisende wegen om 12:00 uur afgesloten om deze vervolgens direct te slopen en om te bouwen naar de nieuwe A6 rijbanen. Vanaf vrijdagavond 20:00 uur is ook de A6 afgesloten en kon het grote werk beginnen. Met meer dan 500 man is het hele weekend keihard gewerkt om de A6 te verleggen van de hooggelegen oude banen naar de laaggelegen nieuwe banen.

Om het kruisende verkeer ook weer de A6 te kunnen laten kruisen, was voor het weekend al en tijdelijk viaduct over de nieuwe A6 heen gelegd. In het weekend heeft Parkway6 het viaduct aangesloten op het onderliggend wegennet waarbij de nieuwe weg dwars over de oude A6 is gelegd.

De werkzaamheden zijn zonder ongevallen en op tijd afgerond. Op maandagochtend was de A6 om 04:55 uur weer beschikbaar voor al het verkeer en konden de Almeerders gebruik maken van het tijdelijke Parkway6-viaduct. Dit viaduct is niet enkel voor auto's maar heeft ook twee aparte busbanen en een vrijliggend fietspad.

UITKIJKPUNT VOOR OMGEVING

Om de omgeving iets van het werk te laten zien, was het hele weekend een uitkijkpunt nabij het werk ingericht samen met Rijkswaterstaat. Mensen konden hier informatie krijgen, een flesje water en deelnemen aan een fietsroute om het werk heen. Meer dan 700 mensen hebben gebruik gemaakt van deze service.

DE NIEUWE, ENERGIE NEUTRALE A6

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. De werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere (SAA). De wegen zorgen voor een betere doorstroming en bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Het wordt de eerste energie neutrale snelweg van Nederland. Door de aanleg van een zonnepanelenveld bij knooppunt Almere kan de A6 Almere straks in zijn eigen energiebehoefte voorzien.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.