Vorige
Nieuws

Aanleg A16 Rotterdam formeel van start

Rijkswaterstaat geeft aanvangscertificaat af aan bouwcombinatie De Groene Boog

Op donderdag 20 december jl. heeft bouwcombinatie De Groene Boog formeel het aanvangscertificaat ontvangen van Rijkswaterstaat voor de energieneutrale realisatie van het project A16 Rotterdam. Na jaren voorbereiding kan nu gestart worden; een mijlpaal in het project A16 Rotterdam. De Groene Boog start vanaf 1 februari 2019 met de werkzaamheden om de aanleg van de A16 Rotterdam conform planning op te leveren.

AANLEG A16 ROTTERDAM

De nieuwe snelweg A16 is de verlenging van de huidige A16  bij het Terbregseplein naar de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de snelweg A13, snelweg A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

De Groene Boog is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project, en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Er wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. Zo loopt bijvoorbeeld ter hoogte van het Lage Bergse Bos de A16 Rotterdam in een half verdiepte landtunnel.  De Groene Boog is een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, CroonWolter&Dros).

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.