Vorige
Nieuws

Acceptatie DO brede school in Diemen

Om een ontwerpproces tot een succes te maken is veel overleg nodig met opdrachtgever en gebruikers. Juist in deze tijd van zo veel mogelijk thuiswerken en beperking van bijeenkomsten is het een hele uitdaging om binnen de gestelde contracteisen samen tot de hoogste waarde toevoeging te komen. Maar het is gelukt. De gemeente Diemen heeft het definitief ontwerp van de Brede School geaccepteerd. Nu kunnen we binnen de strakke planning gaan zorgen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en voorbereidingen treffen voor de start van de bouw in februari 2021.

Het resultaat wordt een moderne school die perfect past bij de duurzaamheidsvisie van de gemeente Diemen en de huisvestingsvisie van Florente basisscholen en KMN Kind Co. De kinderen kunnen in hun nieuwe basisschool op ontdekkingsreis waarbij ze duurzaam leren & leren over duurzaamheid.

Een basisschool voor 700 leerlingen, een gymzaal en een kinderopvang

Een moderne school waar kinderen duurzaam leren & leren over duurzaamheid

Het is een schoolgebouw waarin een basisschool voor 700 leerlingen, een gymzaal en een kinderopvang worden gehuisvest. Het project maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Holland Park, waar ca. 5.000 woningen worden gerealiseerd. Ontwikkelcombinatie Xplore doet het deel Holland Park West en bestaat uit 700 woningen voorzieningen en de school. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2022, zodat de kinderen na de zomervakantie hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.

Het plan is een samenwerking tussen BPD en Dura Vermeer in opdracht van gemeente Diemen. Het ontwerp wordt verzorgd door Mecanoo Architecten, Pieters Bouwtechniek constructieadvies, Merosch installatie advies, Bureau Nieman en BOOM Landscape.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.