Vorige
Nieuws

Aftrap renovatie Alliantie

Donderdag 22 augustus vond de feestelijke aftrap van de Renovatie Alliantie plaats tijdens het CHIO in Rotterdam. Dura Vermeer gaat zich, samen met SPIE, Dynniq, Hollandia, Freyssinet, Kienia, Iv-Infra en Wagemaker, richten op de snel groeiende vervanging- & renovatiemarkt in de infrastructuur. Binnen de Renovatie Alliantie trekken de partners in de toekomst gezamenlijk op om de veelal multidisciplinaire en complexe opgaven aan te pakken.

OOG VOOR DE TOEKOMST

We staan voor de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis, waarbij samenwerking tussen de overheid en de markt erg belangrijk is. De komende 10 tot 15 jaar vervangt en renoveert alleen Rijkswaterstaat al circa 200 objecten. Veel bestaande infrastructuur is tientallen jaren oud. In de tussentijd is niet alleen de infrastructuur veranderd, maar ook het transport en daarmee de belasting van onder andere bruggen en viaducten. Bij vervanging of renovatie van bestaande infrastructuur wordt gekeken naar het gebruik ervan in de toekomst. Hierbij wordt ook de (veranderende) omgeving en de impact hiervan op de infrastructuur meegenomen in de besluitvorming.

GEZAMENLIJK PROGRAMMA

Alle benodigde kennis en kunde voor renovatie- en vervangingsprojecten is aanwezig binnen de Renovatie Alliantie. Er komt een overall programmamanagement en vijf teams die zich richten op Lijninfra, Tunnels, Vaste Bruggen, Beweegbare Bruggen en Natte Kunstwerken. Het programmamanagement richt zich onder andere op prioritering van tenders, het leren over de projecten en disciplines heen en het samenstellen van goed toegeruste tender- en projectteams.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.