Vorige
Nieuws

Age Vermeer geridderd tijdens afscheid

Age Vermeer is donderdagavond tijdens zijn afscheidsfeest in Sugar City in Halfweg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Arthur van Dijk, commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland, roemde Age om de aard en betekenis van zijn maatschappelijke diensten: ‘Age Vermeer is één van de drijvende krachten achter de professionalisering van het bedrijf, met als gevolg dat Dura Vermeer zich tot één van de grotere en sterkere bedrijven in de bouwbranche mag rekenen. Age weet mensen te verenigen om samen te werken aan innovaties in de bouwbranche. Hij was vanaf de opkomst van duurzaamheid en circulair bouwen enorm betrokken bij de transitie naar een circulaire economie.’

PASSIE VOOR DUURZAAMHEID

Als kleine jongen ziet Age hoe zijn vader aannemingsbedrijf P. Vermeer in 1961 start. Na zijn studie Civiele Techniek aan de HTS komt Age in 1980 in dienst bij het familiebedrijf. Eerst als uitvoerder, later in verschillende managementfuncties bij het bedrijf, inmiddels gefuseerd met bouwconcern Dura. Vanaf 2009 komt er meer aandacht voor duurzaamheid in de bouw, waar hij zich, vanuit zijn functie als directeur van Dura Vermeer Divisie Infra, met veel passie op toelegt. Jarenlang houdt hij zich bezig met het verbinden, netwerken en doorpakken, om gezamenlijk die verandering teweeg te brengen. Age neemt deel aan verschillende landelijke en lokale stuurgroepen en besturen, waaronder de Innovatietafel Infrastructuur, de Innovatie Estafette, Share Haarlemmermeer en Park 2020. Vanuit het geloof dat je samen verder komt, helpt Age de laatste jaren jonge ondernemers bij het realiseren van hun duurzame innovaties.

AGE VERMEER DUURZAAMHEIDSPRIJS

Als afscheidscadeau heeft Age van Dura Vermeer zijn eigen stichting gekregen: de Age Vermeer Duurzaamheidsprijs. Vanuit dit platform blijft Age startups in de infrasector steunen bij het realiseren van hun ideeën op het gebied van duurzaamheid. De eerste prijs wordt in 2020 uitgereikt.

Lees meer over de Age Vermeer Duurzaamheidsprijs

Bekijk hier de benoeming

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.