Vorige
Nieuws

Age Vermeer spreker Symposium Leadax

"Circulariteit en winstgevendheid: Nederland als gamechanger in de bouw”. Dit was het onderwerp van het symposium dat op maandag 25 november plaatsvond bij Leadax in Wapenveld. Age Vermeer sprak namens Dura Vermeer over het belang van circulaire innovaties in de bouwsector. Verder kregen de meer dan 300 aanwezigen handvatten aangereikt door onder andere Ed Nijpels (Sociaal Economische Raad) en Elphi Nelissen (TU Eindhoven) over ondernemen in de circulaire economie.

GEHELE BOUWKOLOM

Tijdens het symposium werd circulariteit voor de gehele bouwkolom besproken. Er waren dan ook verschillende decisionmakers uit de bouw, groothandel, politiek en industrie aanwezig. Samen bespraken zij theorie en best practices van circulaire innovatie als strategie voor (wereldwijde) groei.

LEADAX

Organisator Leadax presenteerde tijdens het symposium hun nieuwste innovatie: een volledig circulaire dakbedekking voor platte daken. De dakbedekking is gemaakt uit gerecyclede polyvinylbutyral (PVB): een afvalstroom die overblijft bij de recyclage van gelaagd glas, zoals veiligheidsglas en autoruiten. Leadax stond al bekend om zijn circulaire loodvervanger die uit dezelfde PVB-afvalstroom gemaakt wordt.

IN DOEN VERBINDEN. IN GROEN VOORUIT

In 2030 willen wij dat iedere oplossing bijdraagt aan een gezonder en groener Nederland. Wij werken daarom gedreven aan initiatieven als de Circulaire Weg, de Biobased Proeftuin en de ontwikkeling van duurzamere asfaltsoorten en CO2- neutrale gebouwen. Door samen onze verantwoordelijkheid te nemen kunnen we blijvend waarde toevoegen aan een duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu, en voor generaties in de toekomst.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.