Vorige
Nieuws

Alle fundaties gestort voor Windpark Moerwijk

Woensdag 27 november is de laatste windmolenfundatie gestort voor Windpark Moerdijk. Dit najaar heeft Dura Vermeer in opdracht van Vattenfall totaal zeven windmolenfundaties aangelegd.

Op 25 september werd de officiële eerste paal van het project Windpark Moerdijk aangebracht en sinds die tijd is er niet stil gezeten. Er zijn zeven windmolenfundaties gerealiseerd, met elk een diameter van maar liefst 14,5 meter. Elke fundatie bevat 36 funderingspalen, circa 30 ton wapening en 375 m3 beton.

Als vervolg wordt nu het CUS (Customer Switching Station) gebouw gebouwd en worden de kabels aangebracht. Na de installatie van de windturbines, dat gedaan wordt door het bedrijf Nordex, neemt Dura Vermeer de definitieve terreininrichting op zich. Op de planning staat dat in 2020 de eerste stroom wordt opgewekt door de windmolens.

Over Windpark Moerdijk

Het windmolenpark gelegen in het havengebied van Moerdijk, bestaat uit zeven windmolens van circa 180 meter hoog. Het verwachte vermogen van het windpark ligt tussen de 21 en 35 MW. Hiermee kunnen ongeveer 24.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien.

Vlieg in onderstaande video mee over Windpark Moerdijk.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.