Vorige
Nieuws

Amvest en Dura Vermeer ontwikkelen en realiseren de floriade Almere

Amvest en Dura Vermeer hebben overeenstemming bereikt over het gezamenlijk ontwikkelen en realiseren van de Floriade Almere en de bijbehorende nieuwe woonwijk. Op basis hiervan heeft Amvest donderdag 20 december de ontwikkelovereenkomst met de gemeente Almere getekend. Voor de grondexploitatie richten Amvest en Dura Vermeer Vastgoed gezamenlijk een ontwikkelcombinatie op. Dura Vermeer Infra wordt partner in ontwerp en realisatie van het openbaar gebied en Dura Vermeer Bouw Hengelo wordt partner in de ontwikkeling en bouw van de paviljoens en woningen in het gebied.

​Dura Vermeer kent een lange geschiedenis met de Floriade en was betrokken bij de realisatie van de laatste drie Floriades. Bijzonder aan deze Floriade is dat de Floriade van meet af aan uitgaat van de realisatie van een nieuwe woonwijk op het Floriadeterrein. Het thema van de Floriade is dan ook 'Growing Green Cities'. Al tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling zal het Floriadeterrein een beeld geven van de Groene Stad van de Toekomst. Innovaties op het gebied van duurzame energie, gezonde voeding, groen en gezondheid krijgen een plaats. Dit zal met name in de voorziene iStreets het geval zijn, waarin ook het Rijk actief participeert. De bomen- en plantenbibliotheek, arboretum geheten, met bomen en planten waarvan de botanische naam begint met een A in het noordwesten en bomen en planten met een Z in het zuidoosten wordt het visitekaartje van de autoluwe wijk. Mogelijk komt de wijk ook in aanmerking voor het predicaat botanische tuin. Een brug aan de noordzijde van het terrein zal het Floriadeterrein en de toekomstige stadswijk verbinden met de Filmwijk.

Vanaf begin 2019 zullen de Amvest en Dura Vermeer beginnen met de eerste werkzaamheden, gebaseerd op het Definitief Ontwikkelingsplan dat onlangs door een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Almere is vastgesteld. Dit plan geeft de handvatten voor de realisatie van het arboretum, het vastgoed, verkeerswegen als ook de innovaties die in het gebied een plek moeten krijgen. Floriade-wethouder Loes Ypma is uitermate tevreden over de overeenkomst: "Het is een belangrijke mijlpaal voor de wereldexpo en de groene en gezonde stadswijk die we hier bouwen. Hiermee toont Almere lef en zet het zichzelf nog meer op de kaart. Het past mooi bij Almere dat gebouwd is op idealen en klaar is voor de toekomst."

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade opent haar deuren op 28 april 2022 in Almere op de zuidelijke oever van het Weerwater.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.