Vorige
Nieuws

APN en Gemeente Nijmegen bereiken overeenstemming verkoop asfaltcentrale

Asfaltproductiebedrijf APN en Gemeente Nijmegen hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de asfaltcentrale aan de Energieweg in Nijmegen-West. Dit betekent dat APN per 31 december 2023 de deuren sluit en gestart wordt met ontmantelen van de centrale en het opleveren van het terrein aan de gemeente Nijmegen.

Deze structurele oplossing is het resultaat van constructieve gesprekken tussen APN en het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nijmegen.

Structurele oplossing

In de 50 jaar dat APN in Nijmegen gevestigd is, zijn steeds meer woningen dicht rondom onze asfaltcentrale gebouwd. De woonwijk is als het ware naar de asfaltcentrale toegegroeid. Dit is ook ten opzichte van andere asfaltcentrales in Nederland bijzonder. Voor deze unieke situatie in combinatie met de zorgen bij bewoners in de omgeving over de leefbaarheid en de politieke wens om de fabriek te sluiten, is nu een structurele oplossing die recht doet aan deze zorgen en ook aan de belangen van andere betrokkenen zoals klanten van APN.

Medewerkers

Het sluiten van APN heeft ook gevolgen voor de medewerkers van APN. De leiding van APN is met hen in gesprek over hun toekomst waarbij begeleiding naar ander werk het doel is.

De klanten van APN en Dura Vermeer zullen geen hinder ondervinden van het sluiten van APN. Tot en met 31 december worden de afspraken nagekomen. Ook daarna zijn voldoende mogelijkheden om de asfaltproductie van APN elders over te pakken.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Facilitair / Infra / Bouw & Vastgoed

Glenn Metselaar

Hoofd Corporate Communicatie & Woordvoerder Regio Heel Nederland
Glenn Metselaar