Vorige
Nieuws

Asfaltsoorten Dura Vermeer tentoongesteld op de internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Van 30 mei tot 8 juli worden de asfaltsoorten Ecopave H en R en Luminumpave tentoongesteld op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Op het evenement worden duurzame en circulaire producten getoond om meer samenhang te creëren op de weg naar circulariteit en verduurzaming in Nederland. De organisatie hoopt met het evenement bij te dragen aan de fundamentele omslag.

Bij binnenkomst worden bezoekers uitgenodigd zich laten inspireren in de ‘Wunderkammer’. In deze ruimte worden de asfaltsoorten van Dura Vermeer getoond in de vorm van boorkernen. De bezoeker wordt uitgedaagd om goed naar het product te kijken zonder productinformatie. Hoe is het opgebouwd? Welke kleur heeft het? Wat maakt dit product duurzaam? In hoeverre verschilt het met andere asfaltproducten? Later, in het zitgedeelte, kunnen bezoekers in productinformatieboeken de details vinden over de getoonde producten.

WAT MAAKT ECOPAVE EN LUMINUMPAVE DUURZAAM?

Ecopave
De producten Ecopave W, H en C worden geproduceerd op een lagere productietemperatuur. Normaal wordt asfalt bij ongeveer 160-170 graden geproduceerd. Ecopave W, H en C kunnen, door gebruik te maken van verschillende technieken, geproduceerd worden bij een verlaagde temperatuur van 130 graden, 100 graden en 20 graden. Daarnaast hebben de producten Ecopave W, H en C een hogere levensduur, doordat veroudering van bitumen tijdens productie van asfalt wordt beperkt.

Al het oude asfalt wordt in de wegenbouw al hergebruikt. Onder- en tussenlagen bevatten meestal 50 tot 70% oud asfalt. Onze asfaltcentrale in Rotterdam kan ‘nieuw’ asfalt maken van 100% oud asfalt: Ecopave R.

Luminumpave
De lichtgekleurde asfaltsoort Luminumpave vergroot de reflectie van omgevingslicht. Het reduceert de openbare verlichting tot wel 50% en bespaart op deze wijze energie en vergroot de veiligheid door betere zichtbaarheid. Daarnaast draagt Luminumpave ten opzichte van een standaard zwarte asfaltverharding door haar lichte kleur bij aan verlaging van de temperatuur op warme dagen. Dit betekent een langere levensduur en vermindering van het Urban Heat Island Effect.

DE INTERNATIONALE ARCHITECTUUR BIËNNALE ROTTERDAM

IABR is opgericht in 2001 in de overtuiging dat architectuur en met name de stedenbouw van maatschappelijk belang is. Sinds 2004 richt de IABR zich daarom vooral op de toekomst van de stad, waar over een aantal decennia bijna 80% van de wereldbevolking meer dan 90% van onze welvaart zal produceren – en dat moet op een duurzame manier. De IABR wil bijdragen aan het helpen realiseren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het halen van de doelstellingen die vastgelegd zijn in het Klimaatverdrag van Parijs.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.