Vorige
Nieuws

ASSET Rail onderhoudt straks PGO Brabant

Met het nieuwe PGO-contract dat met spoorbeheerder ProRail is gesloten voor de regio’s Breda en Boxtel, heeft ASSET Rail opnieuw het onderhoud verworven voor een belangrijke deel van het spoor in Nederland.

VERANTWOORDELIJKHEID

In het gebied ligt bijvoorbeeld een belangrijk deel van de corridor Eindhoven-Amsterdam waar hoogfrequent spoorvervoer plaatsvindt. Ook zijn er een tiental hogesnelheidswissels en een belangrijke spoortunnel gesitueerd.

INNOVATIE

Voor ASSET Rail bevestiging dat er waardering is voor de professionele aanpak die het spooronderhoudsbedrijf hanteert. “Wij zoeken steeds naar de slimste manier om het onderhoud uit te voeren zodat het kwalitatief hoogstaand blijft en tegelijk efficiënt onderhouden wordt”, zegt Algemeen directeur Jorn Pruntel.
De innovatieve aanpak van ASSET Rail trekt inmiddels de aandacht vanuit binnen- en buitenland. Onlangs werd de aanpak van ASSET Rail beloond met een award vanuit Engeland door de “New Civil Engineer”.

SYNERGIE

Voor het gebied Brabant zal bijvoorbeeld een deel van het werk gecombineerd kunnen worden met het naastgelegen PGO-gebied de Peel en het recentelijk verworven PGO-gebied Dordrecht. De onderhoudsnachten kunnen er worden samengevoegd evenals de storingsdiensten. Groot voordeel is ook dat veel van de nieuwe collega’s in de buurt van het spoor wonen waar nu het onderhoud voor gedaan gaat worden.

BREDA

Onder contract Brabant valt ook het onderhoud voor emplacementen als Breda en Tilburg. Met het contract vergroot ASSET Rail haar marktaandeel naar inmiddels dertig procent van het spooronderhoud in Nederland.

KLANTGERICHT ONDERNEMEN

ASSET Rail werd opgericht in 2006 en is nog altijd een relatief nieuwe spooraannemer in Nederland. Innovatief denken, klantgericht ondernemen en samenwerken binnen en buiten de organisatie, zorgden voor een snelle groei. Een continu proces van samen leren en ontwikkelen maakt hier een belangrijk onderdeel vanuit. Zodoende is ook trede 4 van de Veiligheidsladder bereikt. Er werken momenteel circa 250 mensen voor ASSET Rail.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.