Vorige
Nieuws

ASSET Rail tekent contract PGO Dordrecht

Met de gunning van het nieuwe PGO-contract Dordrecht verricht ASSET Rail komende vijf jaar het onderhoud van twee bijzondere delen van het Nederlandse spoor: de Moerdijkbrug en de Kap van Barendrecht.

KWART MARKTAANDEEL

Het contract start op 1 oktober en ASSET Rail werft daarom nu volop nieuw personeel in de regio Randstad Zuid. Er is plek voor monteurs, werkvoorbereiders, uitvoerders en een manager. Het nieuwe contract betreft het vijfde PGO-contract voor ASSET Rail, dat nu circa 25 procent marktaandeel voor het spooronderhoud in Nederland heeft.

MOERDIJKBRUG VERNIEUWD

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het spoor in en rond Dordrecht, waaronder ook de spoedreparatie op de Moerdijkbrug. Vernieuwing van de ingegoten spoorstaven zorgde voor flink oponthoud en maakte zichtbaar hoe belangrijk deze infrastructuur voor het internationale goederen- en reizigersvervoer is, als ook voor de nationale en regionale spoorverbindingen.

NEGEN SPOREN

De Kap van Barendrecht vraagt eveneens optimale scherpte. Het is de enige plek in Nederland waar, op negen sporen naast elkaar, zowel normale passagierstreinen, goederentreinen en hogesnelheidstreinen in een tunnel bij elkaar komen. Mede vanwege het vervoer gevaarlijke stoffen gelden in de tunnel de hoogste veiligheidseisen.

INNOVATIES

Aan ASSET Rail, eigendom van bouwbedrijf Dura Vermeer en advies- en ingenieursbureau Arcadis, de opdracht om de prestaties van het spoor er optimaal te houden. Hiervoor worden diverse eigen innovaties ingezet op gebied van reductie van storingen en functiehersteltijd, zoals de coördinatie vanuit een eigen landelijk operationeel controlecentrum, en gebruik van eigen werkplaatsen.

KLANTGERICHT ONDERNEMEN

ASSET Rail werd opgericht in 2006 en is nog altijd een relatief nieuwe spooraannemer in Nederland. Innovatief denken, klantgericht ondernemen en samenwerken binnen en buiten de organisatie, zorgden voor een snelle groei. Een continu proces van samen leren en ontwikkelen maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Zodoende is ook trede 4 van de Veiligheidsladder bereikt. Er werken momenteel circa 225 mensen voor ASSET Rail.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.