Vorige
Nieuws

Bewoners van populaire nieuwe wijk Schiedamse Meesters nemen kijkje op kavels

De toekomstige bewoners van de tweede fase van de nieuwe wijk Schiedamse Meesters hebben afgelopen maandag alvast een feestelijk kijkje genomen op hun kavel. Binnenkort slaat Dura Vermeer de eerste paal van de volgende 52 woningen op het voormalige Sportpark Kethel.

In de Schiedamse wijk Kethel ontwikkelt Dura Vermeer de unieke woonwijk Schiedamse Meesters. De nieuwe wijk wordt gebouwd op het voormalige Sportpark Kethel. Het project omvat 93 luxe woningen in verschillende typologieën in jaren ’30-stijl.

Wethouder Marcel Houtkamp gaf afgelopen maandag het feestelijk startsein voor de bouw van fase 2. In het bijzijn van de toekomstige bewoners en regionale media knipte hij symbolisch een lintje door. Na deze feestelijke handeling mochten de enthousiaste bewoners een kijkje nemen op de plek waar hun toekomstige woning komt en mochten de bewoners op de foto met hun eigen straatnaambordje.

TUIN AAN HET WATER

In de wijk Schiedamse Meesters worden half-vrijstaande woningen afgewisseld met korte rijtjes eengezinswoningen. Alle woningen staan in een landschappelijke tuin, die aansluit bij het natuurlijke en groene karakter van de wijk. De meeste woningen krijgen een tuin aan het water, waarin rietzones worden gerealiseerd. In de nabije omgeving zijn winkels en recreatieve- en sportvoorzieningen.

POPULAIRE WIJK

Hoewel nog niet gebouwd, is de wijk nu al immens populair. Na de succesvolle verkoop van fase 1 zijn nu echt alle woningen verkocht. Schiedamse Meesters geeft de nieuwe bewoners de mogelijkheid door te groeien naar een groenere omgeving.

Op de website www.schiedamsemeesters.nl is een verdere impressie van de wijk te zien.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.