Vorige
Blog

Bij Dura Vermeer ontwikkel je je zoals jij dat wilt

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Jasmijn Heirsch (30) is uitvoerder spoorbouw bij Dura Vermeer.

BIJ DURA VERMEER ONTWIKKEL JE JE ZOALS JIJ DAT WILT

Geen bestaande spoorbaan verleggen of verbreden, maar een heel nieuw tracé één-op-één aanleggen. Trade Port Noord in Venlo is niet het enige project waar ik als uitvoerder aan het werk ben, maar wél het meest veelzijdige. En bovendien uniek in Nederland. Want hoe vaak komt het voor dat je een spoortraject van ballastbed tot bovenleiding zelf mag opbouwen?

In 2014 heb ik mijn afstudeerproject voor wegenbouw bij Dura Vermeer gedaan. Een leuke ervaring waar ik met veel plezier aan terug denk. Daarna ben ik via een traineeship bij een andere spoorbouwer terecht gekomen. Na daar 2,5 jaar als werkvoorbereider en nog eens 2,5 jaar als teamleider te hebben gewerkt, wilde ik de uitvoering in. Dat kon bij Dura Vermeer. Als uitvoerder in opleiding krijg ik de kans om veel ervaring op te doen en leer ik in korte tijd veel. Ik kan steeds meer projecten zelf uitvoeren, dat maakt het echt ontzettend leuk.

GEEN BLAUWDRUK

Er zijn geen vastomlijnde functieprofielen. Dat vind ik het mooie aan Dura Vermeer. Je kunt een functie grotendeels op jouw manier invullen. Bij mijn vorige werkgever gaf ik leiding aan een team van 25 lassers. Mede daardoor zijn communiceren en organiseren competenties die ik sterk heb ontwikkeld en die mij echt liggen. Als uitvoerder krijg ik de ruimte om juist die kwaliteiten in te zetten. Dat betekent natuurlijk niet dat ik bijvoorbeeld niets met techniek doe. Tijdens een buitendienststelling van het spoor los ik samen met het team allerlei technische details en uitdagingen op.

STRAKKE PLANNING

Ik werk aan meerdere projecten tegelijk. Het project Trade Poort Noord in Venlo is denk ik één van de meest veelzijdige van dit moment. Over een traject van circa zes kilometer hebben wij een compleet nieuw spoor aangelegd. Het gaat om een nieuwbouw emplacement met drie sporen en een extra wachtspoor. Een aftakking van het spoor leidt naar een nog nieuw te bouwen railterminal. Tijdens een zevendaagse buitendienststelling in november zijn de nieuwe sporen aangesloten op de bestaande en is het spoor daarna volledig in gebruik genomen. Als uitvoerder werk ik samen met de voormannen, houd ik iedereen op de hoogte van de dagelijkse planning en begeleid ik alle technische processen. De tijd van bouwen tijdens een buitendienststelling is erg kort, alles valt of staat met een goede voorbereiding en een strakke planning. Voorafgaand concentreer ik mij op de planning van materieel, personeel, transporten, materialen, gereedschappen en het inrichten van depots/ bouwplaatsen. Als alles dan volgens planning verloopt ben ik daar echt trots op. Nadat de buitendienststelling is opgeheven, is het zaak om alles op te leveren. Zowel qua oplever- en registratiedocumentatie en de (financiële) administratie, maar ook het opruimen van bouwplaatsen is hier onderdeel van.

KORTE LIJNTJES MET COLLEGA’S

Fijn is ook dat er weinig hiërarchie is binnen Dura Vermeer. In de praktijk betekent dit dat ik heel makkelijk bij mijn leidinggevende binnenstap of bij iemand anders van wie ik denk dat hij of zij mijn vraag kan beantwoorden of probleem kan oplossen. Het maakt niet uit hoe hoog of laag diegene zich in de organisatie bevindt. Ook daaraan merk je dat Dura Vermeer echt een familiebedrijf is. Er hangt een informele en gemoedelijke sfeer.

MOGELIJKHEDEN OM DOOR TE GROEIEN

Mijn huidige functie biedt op dit moment meer dan voldoende uitdaging, maar wellicht zie ik, over een aantal jaren, een functie als hoofduitvoerder voor me. Ik haal veel voldoening uit wat ik doe en krijg voldoende begeleiding vanuit Dura Vermeer om te groeien in het vak. Die hulp krijg je niet op een presenteerblaadje voorgeschoteld. Het is echt aan jou hoe je hier invulling aan geeft. Als je assertief bent kun je bij iedereen terecht en is alles mogelijk!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.