Vorige
Nieuws

Binnenstedelijke nieuwsbouw met een healing environment

Een duurzaam ziekenhuis bouwen waar optimaal herstel en het welbevinden van de patiënten voorop staan. Het zijn de uitgangspunten van de ‘Healing Environment’. Dura Vermeer bouwde volgens dit principe het Medisch Spectrum Twente, midden in een druk stadscentrum.

De klantwensen scherp op het vizier houden en zo transparant mogelijk werken: met die denkwijze gaat Dura Vermeer de samenwerking in Enschede aan. Dankzij een ‘just in time, just in place’ organisatie is het bouwterrein klein gehouden. Ook het werk zelf werd in kleine stukjes opgeknipt om de bouw zo goed mogelijk te optimaliseren.

Met een speciaal ‘sterrenscenario’, waarbij je sterren toekent aan issues waar de opdrachtgever later in het proces nog een besluit over wil nemen, worden uitdagingen vroegtijdig gesignaleerd en geadresseerd waardoor het proces beheersbaar en voorspelbaar blijft. Om een Healing Environment te creëren, kiest Dura Vermeer voor een overzichtelijk, open gebouw dat geborgenheid uitstraalt en waarbij er enkel eenpersoonskamers worden gebouwd.

Om duurzaamheid te borgen, wordt het gebouw onder meer gekoeld en verwarmd via betonkernactivering. Door warm of koud water door leidingen in de betonvloeren te laten lopen, kan via het plafond en de vloer warmte en koude worden overgedragen aan de verblijfsruimten. Het resultaat? Een hypermodern ziekenhuis van 78.400 m2 vol technologische snufjes.

 

Benieuwd naar al onze life science, health en biotech projecten? Bekijk hier het volledige magazine.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.