Vorige
Nieuws

Blikvanger van het project Snelle fietsroute Sittard-Maastricht geplaatst

In de nacht van 16 op 17 juni heeft Dura Vermeer op het project Snelle Fietsroute Sittard-Maastricht een 50-meter lange fietsbrug over de Europalaan in Beek geplaatst. De fietsbrug is de blikvanger van het project en onderdeel van het eerste deel van de toekomstige snelle fietsroute tussen Maastricht en Sittard.

Het opbouwen van de hijskranen als het inhijsen van de fietsbrug hebben ’s nachts plaatsgevonden, omdat het project op de aanvliegroute van de luchthaven ligt. “Omdat we vlakbij de luchthaven en in de aanvliegroutes van de start- en landingsbaan werkten, was een goede afstemming met Maastricht Airport noodzakelijk”, laat projectleider Martijn Pijnenburg van Dura Vermeer weten. “Nadat zaterdagavond de laatste vlucht binnen was, konden we rond 23.00 uur de twee hijskranen uitklappen en beginnen met de hijsoperatie. De brug loopt in alle richtingen gebogen, en dus was het nog wel een uitdaging om de brug in evenwicht te houden tijdens het hijsen. Maar het is voorspoedig gegaan. Rond 01.15 uur lag de brug al op z’n plek.”

FASE 1 GEREED

De komende tijd wordt de fietsbrug verder afgebouwd en wordt ook verlichting in de leuningen aangebracht. Eind juli moet de brug klaar zijn voor gebruik. Dan is fase 1 van de snelle fietsroute Maastricht-Sittard gereed, oftewel het fietstraject Meerssen – Beek. Tot die tijd werkt Dura Vermeer nog aan het verbreden, opknappen en opnieuw inrichten van bestaande fietspaden. Bij de Maastrichterlaan in Beek is onlangs een nieuwe fietsoversteek gemaakt. En de rotondes in Meersssen zijn aangepast, zodat fietsers daar nu voorrang hebben.

SNELLE FIETSROUTE SITTARD-MAASTRICHT

De veilige, snelle fietsroute heeft als doel Maastricht bereikbaarder te maken met de fiets, zodat reizigers uit de omgeving de auto laten staan voor woon-werkreis. Het draagt bij aan de vermindering van files en CO2-uitstoot. Hiervoor worden meerdere fietspaden aangelegd, deels over bestaande wegen en deels over nieuwe.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.