Vorige
Blog

Blog: Kees Smaling, projectleider

Direct naar:

Kees Smaling (57 jaar), projectleider bij Dura Vermeer, krijgt vooral energie van het proces rondom zijn projecten. Van schets tot eindproduct: hij maakt het allemaal mee en stuurt aan van begin tot eind.

‘Ik vind het fantastisch om met elkaar projecten te realiseren. Het maakt me trots.’


‘Ik werk momenteel aan een project op de Anthony Fokkerweg van de gemeente Eindhoven, en het is echt een pareltje. Het project bestaat onder meer uit een stuk wegenbouw, een stuk betonbouw en een nieuwe stalen fietsbrug van de ene kant van de A2 naar de andere. Qua techniek gebeurt er dus heel veel, maar om alles te realiseren is vooral goede communicatie nodig tussen alle partijen die bij het project betrokken zijn. Je doet het echt samen en dat voel je.

VAN AANBESTEDING TOT REALISATIE

Dit project heb ik vanuit het niets zien ontstaan. Het is bijzonder om het hele proces van schets tot eindproduct mee te maken. We starten met een aanbesteding en bedenken op basis daarvan een mooi plan, dat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Dat stukje aan de voorkant vind ik zo leuk om te doen. Als je dan ook nog eens succesvol bent en door kan met de realisatie, geeft dat echt een kick. Wat je met elkaar hebt bedacht, mag je daadwerkelijk gaan uitvoeren. Dat is wat we bij Dura Vermeer willen: ons vasthouden aan de plannen die we hebben. Daarmee zijn we voorspelbaar in ons projectverloop.

 

Beste uit de mensen

Ik probeer allereerst het beste uit de mensen in mijn team te halen, zodat het project daar vervolgens baat bij heeft.

Blijven ontwikkelen

Ik heb het gevoel dat ik me binnen Dura Vermeer kan blijven ontwikkelen.

VERBINDEN EN WAARMAKEN

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het project, maar ook voor het team en wat er in het team gebeurt. Als ik zie dat het ergens niet loopt, ga ik het gesprek aan. Ik kijk constant wat er moet gebeuren om dingen wél goed te laten verlopen. Ik ben een verbinder en Dura Vermeer is dat ook; werknemers worden “Verbinders” en “Waarmakers” genoemd. Dat laatste past ook heel erg bij mij. Als ik mijn opdrachtgever iets toezeg, dan ga ik ervoor. Dat waarmaken geeft me een stuk voldoening. Je belooft iets en doet het ook gewoon.

DE MENS ALS GEREEDSCHAP

Je kunt merken dat Dura Vermeer oog heeft voor de medewerkers. Onze divisiedirecteur zegt het zelf vaak genoeg: ‘De mens is het belangrijkste gereedschap’. Dat straalt hij uit en promoot hij ook. Er wordt hier vooral gestuurd op de mens en dan volgen de cijfers, winst en rendement. Dat vind ik mooi, want zo zit ik zelf ook in elkaar. Ik probeer allereerst het beste uit de mensen in mijn team te halen, zodat het project daar vervolgens baat bij heeft. Omdat Dura Vermeer zo op de mens zit, krijg ik daar ook de ruimte voor. Daardoor kan ik anderen weer versterken.

TROTS

Ik heb het gevoel dat ik me binnen Dura Vermeer kan blijven ontwikkelen. Het feit dat ik mogelijkheden krijg aangereikt, is voor mij een drijfveer om steeds verder te komen. Onlangs heb ik een opleiding gevolgd op het gebied van leiderschap. Door actief bezig te zijn met mijn ontwikkeling, voel ik dat ik steeds een stapje verder kom en meer uit mensen kan halen. Dat motiveert enorm en is interessant om te doen. Als je als bedrijf investeert in je mensen, dan geven zij je de mogelijkheid om te groeien. Zo wordt er binnen de organisatie naar gekeken, merk ik.

Als ik straks over de fietsbrug bij de Anthony Fokkerweg fiets, dan geeft me dat zeker een voldaan gevoel: “Kijk, dat hebben we met z’n allen gerealiseerd. Er is van alles gebeurd, maar we hebben het wél voor elkaar gekregen”. En dan weer op naar het volgende project.’

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.