Vorige
Blog

Blog: Wilco van den Hoek, uitvoerder

Dat Wilco van den Hoek (39 jaar) een echt mensenmens is, mag duidelijk zijn. Als uitvoerder bij Dura Vermeer staat hij in renovatieprojecten het liefst tússen de bewoners. En na het werk vind je hem omringt met honderden voetbalkameraden geregeld op de tribunes van het Philips Stadion. 

‘DE MENS STAAT BIJ DURA VERMEER CENTRAAL, ZE MAKEN JE ECHT ONDERDEEL VAN DE FAMILIE’

‘Voetbal is mijn tweede leven. Al 30 jaar ga ik samen met mijn vader naar wedstrijden van PSV. Direct vanaf de eerste wedstrijd was ik betoverd. De gemoedelijke sfeer, de mensen. Je bouwt door de jaren heen een clubliefde op en op de tribune ontstaat een hecht kameraadschap. Op mijn werk ervaar ik dat eigenlijk net zo. Dura Vermeer zet zich in om je onderdeel te laten voelen van ‘de familie’. Iedereen heeft een grote bereidheid elkaar te helpen. 

Hiervoor zat ik bij een kleinere aannemer. Aanvankelijk was ik best even bang voor de grootte van Dura Vermeer. Ben ik slechts een klein radartje in het geheel? Maar dat is absoluut niet zo. Ik wist niet wat ik meemaakte! Een week voor mijn eerste werkdag kreeg ik al een kaartje met gelukwensen van het team. Met Sinterklaas ontvingen mijn kinderen cadeautjes en het kerstpakket leverde de directie hoogstpersoonlijk aan de voordeur af. De mens staat bij Dura Vermeer centraal, en dat valt precies in mijn straatje. 

Opladen

Jezelf omringen met mensen waar je een passie mee deelt; dat vind ik toch wel het mooiste aan PSV-fan zijn.

Bevriend

Een aantal collega’s zie ik ook buiten het werk om, dus dat zegt genoeg over de dagelijkse sfeer en gezelligheid in de teams.

HART VOOR DE MENS 

Renoveren in bewoonde staat vind ik het allerleukste. Dat wil je zo prettig mogelijk maken voor de bewoners. Ik draai nu een project in Almere waar we 94 woningen renoveren. Het is mijn taak om dagelijks leiding over de teams te geven en het proces van A tot Z te begeleiden. Dat betekent dat ik ook veel in contact sta met bewoners. Hen aan de hand meenemen, zorgen wegnemen en vragen beantwoorden, daar kan ik van genieten. Achter iedere voordeur zit een ander verhaal. 

 

LEKKER DIVERS 

Mijn dagen vliegen echt voorbij, zo divers zijn ze. Van het ene gesprek rol je zo in het volgende. Meestal sta ik om half zeven op de bouw en ga ik rond vier uur weer naar huis. Bij hele grote projecten is dat wel eens zes uur, maar dat hoort erbij. Gelukkig is de werkcultuur bij Dura Vermeer net als ik zelf ben: open en transparant. Er is geen sprake van achterkamertjespolitiek. Natuurlijk moet je op een project wel inzet tonen en laten zien dat je alles onder controle hebt. Maar dan is het vertrouwen er en word je losgelaten om je ding te doen. Als uitvoerder weet je dat er veel op je bord ligt, dus je moet wel van een uitdaging houden! 

 

UITLAATKLEP 

Daarom is het ook lekker om een goede uitlaatklep te hebben. Dat is voor mij voetbal, maar ook mijn kinderen. Ik heb drie koters rondlopen van een, drie en zeven jaar. Dat maakt het thuiskomen heel fijn. Ik kan het werk direct loslaten en enorm genieten van samen ravotten en spelen. Mijn oudste zoon gaat wel eens mee naar PSV. Dat vind ik heel speciaal. Dat ik van jongs af aan met mijn vader op de tribune zat en nu met mijn eigen zoon. Alsof de cirkel rond is.   

DOORGROEIEN 

Ik heb de ambitie om binnen vijf jaar tijd om hoofduitvoerder te worden. Daar zorgen we samen voor, want naar ambities wordt geluisterd. Zo hebben we samen een heel plan gemaakt en worden de groottes van de projecten die ik draai steeds verder opgebouwd om de juiste ervaring op te kunnen doen. Maar één ding is zeker: ik wil hoe dan ook op de bouw blijven, tussen de mensen en de actie.’ 

 

 

Wilco van den Hoek, uitvoerder

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.