Vorige
Nieuws

Boekelosebrug en Laan Hart van Zuid in gebruik genomen

Op vrijdag 31 mei zijn de nieuwe Boekelosebrug en de Laan Hart van Zuid afgerond en opengesteld voor het verkeer. Het door Dura Vermeer gerealiseerde traject van ongeveer 700 meter nieuwe Laan vormt het laatste deel van de nieuwe Laan Hart van Zuid, die de ontsluiting vormt van het nieuwe stadsdeel Hart van Zuid met het centrum van Hengelo en de A35.

​Kenmerkend onderdeel van de brug is de leuning die de contouren van de brug vormt. De leuning is uitgevoerd met 662 LED-lichtpuntjes die de brug 's avonds prachtig verlichten. Het energieverbruik van de brug wordt gecompenseerd door de in het wegdek van de brug geïntegreerde zonnepanelen waarmee de brug de eerste 0-op-de-meter-brug vormt.

Naast het innovatieve ontwerp van de brugconstructie en de zonnepanelen in het wegdek, is de leuning van de brug voorzien van een milieuvriendelijke en CO2-uitstoot besparende Low Baked Poedercoating. Daarnaast is bij de bouw van de brug gebruikt gemaakt van innovatieve technieken waaronder Engineer and Build in Mixed Reality (EBMR) die het mogelijk maakt om het 3D/BIM-model van de brug met behulp van een Hololens in de "echte wereld" te projecteren.

FEESTELIJKE OPENING

De brug en Laan Hart van Zuid worden op 14 juni a.s. om 15:00 uur officieel en feestelijke geopend door de Gemeente Hengelo.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.