Vorige
Nieuws

Bouw van 116 huurwoningen in Nieuwerkerk aan den IJssel feestelijk van start!

In Nieuwerkerk aan den IJssel worden 116 duurzame huurwoningen gerealiseerd in het plan Esse Zoom (fase 1a en 1b). Het gaat om 56 huurwoningen van VSN n.v. in de vrije sector en 60 Nul-Op-de-Meter (NOM) huurwoningen van Woonpartners Midden-Holland in de sociale sector. De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer.

symHet regende hard op donderdag 26 september maar op moment dat de handeling van start ging werd het droog. Precies het juiste moment! De heer Jan Hordijk, wethouder gemeente Zuidplas verrichte samen met René Mascini, directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland, Chantal de Bree, directie VSN n.v. en Rob Tummers, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West, de feestelijke handeling die de start van de bouw symboliseert.

Jan Hordijk, wethouder van de gemeente Zuidplas benadrukte in zijn toespraak: “In Esse Zoom is er voor ieder wat wils. Dit project maakt bij uitstek de kernbelofte waar: ‘Dorps wonen in het groen’.”

Duurzaamheid staat centraal in deze ontwikkeling. De woningen in Esse Zoom worden goed geïsoleerd en voorzien van een individuele bodem warmtepomp, een warmteterugwin-unit, een WTW douche en zonnepanelen. “Door deze duurzame ontwikkeling bedienen we het sociale en midden huur segment en hierdoor krijgt de nieuwe gebiedsontwikkeling Esse Zoom steeds meer vorm”, aldus Rob Tummers (directeur Dura Vermeer).

Dura Vermeer werkt samen met Klimaatgarant voor de installatie en beheer van de energiebronnen en is een goede partner met veel ervaring op dit gebied. Huurders moeten zich realiseren dat ze anders met hun energievoorziening moeten omgaan dan in een reguliere woning. Daar gaan we de huurders ook uitgebreid over voorlichten. Het is wennen, maar de meeste gebruikers zijn meestal erg enthousiast als ze het systeem begrijpen.

“Het is voor ons een groot plezier en een mooi moment om de eerste nieuwbouw sociale huurwoningen in Nieuwerkerk met Dura Vermeer te realiseren” zo licht René Mascini in zijn speech toe.

De 116 huurwoningen bevinden zich in de wijk Esse Zoom aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel. Esse Zoom bestaat straks uit ongeveer 550 nieuwbouwwoningen, waarvan de eerste fasen al aan de nieuwe bewoners zijn opgeleverd. De huurwoningen worden in fasen gebouwd en opgeleverd. De oplevering van de eerste huurwoningen wordt verwacht in het begin van het eerste kwartaal 2020.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.