Vorige
Nieuws

Bouwen met lef aan échte herenhuizen in Vught

BOUWEN MET LÉF AAN ECHTER HERENHUIZEN 

In Vught werken de collega’s van Dura Vermeer Bouw Zuid aan de realisatie van een project dat bestaat uit 17 bijzondere, zeer royale herenhuizen. Iedere woning heeft standaard vier verdiepingen, zes riante slaapkamers en twee badkamers. De woonoppervlakten variëren tussen 215 en 286 m2 en de woningen hebben een beukmaat van maar liefst 7,5 meter. Kortom, echte herenhuizen met zeer indrukwekkende afmetingen! Wat maakt dit project en de mensen die hier een bijdragen aan leveren zo bijzonder?

La Couronne, dat is lef tonen!
Door de sloop van de voormalige tuinvakbouwschool aan de Irenelaan in Vught ontstaat er ruimte voor gebiedsontwikkeling. In 2016 heeft de gemeente de aanbesteding voor de grond opengesteld, het basisplan bestond uit 52 appartementen, maar er kon ook gekozen worden voor een variant met grondgebonden woningen. Waar alle partijen kozen voor een plan met appartementen trok Dura Vermeer de stoute schoenen aan en ontwikkelden een plan met daarin 17 zeer royale herenhuizen. ’Samen met architectenbureau Six zijn wij tot een bijzonder en exclusief nieuw stukje Vught gekomen. Huizen in Zocher-stijl met strakke gestucte witte gevels, hardstenen elementen, kozijnen met sierlijsten en robuuste pilaren geven het project een zeer luxe uitstraling. Deze bijzondere architectuur, de niet standaard samenwerking(en) én het vertrouwen dat wij vanaf het begin af aan kregen maakt dit voor mij een bijzonder project’’. – Robert-Paul Jansen, ontwikkelmanager.

Inmiddels zijn alle woningen verkocht, is de sloop achter de rug en werkt Dura Vermeer samen met partners en onderaannemers hard aan de realisatie. Robert-Paul: “Iedereen heeft dit bijzondere project omarmd, en dat merk je in de samenwerking binnen het team. Er is een goede sfeer en iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid.’’ Niet alleen voor Robert-Paul, betrokken als ontwikkelmanager, maar ook voor Eugeny (trainee bij Dura Vermeer Bouw Zuid), betrokken tijdens de werkvoorbereiding én uitvoering betrokken, is La Couronne geen standaard project. ‘’Ik ben tijdens dit project betrokken geweest in de verschillende fases, een gedeelte projectmanagement, de werkvoorbereiding en nu ook tijdens de uitvoering. La Couronne niet zomaar een woningbouwproject maar één met bijzonder grote woningen en op een unieke locatie. - Eugeny van de Manakker, trainee bij Dura Vermeer Bouw Zuid.’’

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.