Vorige
Nieuws

Bouwteam Centrumplan Losser ontwikkelt speciale les voor basisscholen

Wat is de dode hoek bij een vrachtwagen? Hoe moet je afkoppelen? En waarom zijn meer planten en bomen in de tuin beter? Meer dan 50 basisschoolleerlingen kwamen donderdag 5 maart naar het projectbureau van Centrumplan Losser voor een leuke en interessante les. Samen met wethouder Jaimi van Essen vertelde het bouwteam over het Centrumplan.

Wethouder Jaimi van Essen: ‘De kinderen weten al zo veel over het veranderende klimaat, groene tuinen en veiligheid. En wat zijn ze enthousiast in deze les. Dat vind ik geweldig om te zien. Zij zijn onze toekomst!’

Het bouwteam van Centrumplan Losser heeft een speciale les ontwikkeld voor leerlingen van de basisscholen in en om Losser. ‘Veiligheid staat voorop! Omdat wij midden in het centrum aan het werk zijn, vinden we het belangrijk dat de kinderen weten hoe ze veilig op de fiets zijn bij groot bouwverkeer’, aldus Frank Glaubitz van Dura Vermeer. De kinderen leerden met een speciale dode hoek vrachtwagen dat ze RRA (ruim rechts achter) een vrachtwagen moeten fietsen.

ZAAG IN DE REGENPIJP

Ook gingen de kinderen zelf aan de slag in de afkoppeltuin en vergroenden ze hun dorp met de watertafel door versteend gebied door groen (sponsen), infiltratiekratten of wadi’s te vervangen. Door het afkoppelen van de regenpijp en het vergroenen van de tuin houdt Losser droge voeten. De meeste kinderen gingen dan ook met de enthousiaste boodschap naar huis dat ze de regenpijp gaan afzagen en tegels willen vervangen door plantjes.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.