Vorige
Nieuws

Broers Wout en Luuk samen op de bouw bij Dura Vermeer

We zijn een team van ontwikkelaars en bouwers. Echte doeners en waarmakers, met 168 jaar kennis en innovatie op zak - en de ziel van een familiebedrijf. Als nuchtere Twentenaren praten we niet graag over onszelf, maar onze kracht schuilt in onze gedreven club collega’s. Collega’s waarvan er een flink aantal zelfs familie zijn! Zo ook Wout (29) en Luuk Mensink (26); over nuchtere Twentenaren gesproken. Deze twee broers uit Reutum lopen beide het liefst op de bouwplaats en hebben een gedeelde passie voor de bouw.  

Van jongs af aan in de bouw 

Wout kwam bijna 10 jaar geleden in dienst bij Dura Vermeer, maar zijn passie voor de bouw zit er al van jongs af aan in: “In Reutum bij bouwbedrijf Steggink kon ik al aan de slag toen ik 15 was.” Zijn keuze voor bouwkunde was dan ook geen verrassing: “Ik kon ook echt niets bedenken wat ik anders zou willen doen. Tijdens de opleiding kwam ik voor het eerst bij Dura Vermeer, waar ik in 2012 een half jaar stage liep op het werk Westerdok, voor Dimence in Almelo.” Hij was nog niet afgestudeerd of hij werd al gebeld door Dura Vermeer, met de vraag of hij wilde komen werken. Dat liet hij zich niet nog een keer zeggen: “Mijn stageperiode was supermooi en Dimence is ook echt wel een van de mooiste werken die ik gedaan heb, dus deze kon ik niet laten gaan.”  

Niet over het werk 

Het enthousiasme van Wout was ook thuis niet te missen en daarom ging ook Luuk voor zijn stageplek op gesprek bij Dura Vermeer: “Tijdens mijn sollicitatie sprak ik met Gerwin en Tine-Loes, waarbij geen van beiden het had over het werk. Het was een heel los gesprek, wat vooral ging over wat ik leuk vond om te doen. Na het gesprek liep ik de kantine in waar ik dorpsgenoot Raymond tegenkwam, die vroeg of ik een biertje wilde meedoen voor de vrijdagmiddagborrel. Dan voel je wel dat je op je plek zit.” 

Luuk is inmiddels al vijf jaar in dienst en begon als trainee: “Ik begon op een bouw van projectteam Blokje Om bij Gerwin en Patrick. Dat was echt mooi. Ik kon daar ook blijven voor een dag in de week en heb daar enorm veel geleerd, daarna kon ik aan de slag bij onze kleinbouw.” Na zijn traineeship kwam hij terecht op de bouw bij Thijs, een van de uitvoerders die al 20 jaar werkzaam is bij Dura Vermeer. “De kennis die ik op school en tijdens mijn bijbaan op heb gedaan is niet te vergelijken met wat ik daar opstak. Thijs weet álles, loopt veel buiten over de bouw en liet me overal in meelopen. Je leert de jongens op de bouw goed kennen en zij hebben zelf natuurlijk ook veel kennis en weten precies wat nodig of handig is om een bouw goed te krijgen.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het samenwerken bevalt de broers goed, stemt Wout met Luuk in: “We zijn natuurlijk familie, maar ook dezelfde types, dat maakt het alleen maar heel leuk om samen te werken.” Luuk vult aan: “Dat is een beetje gekomen door altijd samen op pad te gaan. Onze vriendengroepen waren altijd samen, we voetbalden samen, werkten samen op de bouw of bij klussen. We hebben aan een half woord genoeg.” Ze werken beide op een andere bouwplaats, maar helpen elkaar wel wanneer het nodig is. Zo vertelt Wout over de betonstortsessie in de bouwvak: “Ik wist dat Luuk nog thuis was en ik wilde er toch nog even een vloer in storten. Toen belde ik Luuk en die stond de volgende dag op de bouw.” Ook Luuk weet Wout andersom goed te vinden: “Ik wilde, voordat iedereen na de vakantie weer zou beginnen, de bouwplaats anders indelen en dat kon ik mooi samen met Wout doen. We zijn beide vrij makkelijk en helpen elkaar graag. Daar heb je beide toch ook gemak van?” 

Eigenlijk nooit aan het werk 

Waarom Luuk de bouw in is gegaan is voor hem niet te missen: “Laten we het zo zeggen, ik ben nooit ‘aan het werk’. We maken van helemaal niets iets en dat is het mooie aan de bouw. Bij Dura Vermeer is het aansturen van een team, en in het weekend kan ik zelf met de handen aan het werk. Dat is een uitlaatklep, even niks aan je hoofd.” 

Aan de bak, maar al-tijd gezellig 

Wout vult aan: “Het is de afstemming tussen alle mensen op de bouw in combinatie met de techniek. Ik vind het mooi om uit te zoeken hoe je iets het beste kunt bouwen.” Beide zitten ze liever op de bouw dan op kantoor. Wout: “Achter je bureau zie je het niet gebeuren. Buiten zie je vooruitgang, dat we het samen kunnen maken.” Luuk: “En natuurlijk het geouwehoer met het team. Of dat nou op het werk is of na de tijd tijdens een borrel. We moeten flink aan de bak, maar het is al-tijd gezellig. Juist de sfeer maakt dat het allemaal makkelijker gaat.” 

Nergens te beroerd voor 

De tukkers vinden dat de sfeer binnen Dura Vermeer Bouw Hengelo uniek is. Luuk: “Je kunt het allemaal wel geleerd hebben op school, alles in het hoofd hebben zitten, maar je moet ook het juiste type zijn en gewoon passen binnen de club.” Wout: “Hier werkt eigenlijk alleen maar nuchter volk en niemand wil beter zijn dan de ander. We weten allemaal wat we aan elkaar hebben en zijn nergens te beroerd voor. Je mag het elkaar gewoon zeggen als iets niet goed is of juist wel en wordt geholpen wanneer nodig. Dat maakt het open en eerlijk en dat is fijn werken.” 

Elkaar helpen, daar heb je beide gemak van

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.