Vorige
Nieuws

Burgemeester Vlaardingen bezoekt huizen van hout

In De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer een gebiedsontwikkeling met 418 eengezinswoningen. Uniek is, dat er dit jaar 20 huizen van hout gerealiseerd worden binnen dit project. Deze huizen zijn onderdeel van het circulaire woningbouwconcept van Dura Vermeer. Marc van Os, de founding father van dit concept en ontwikkelaar Joyce van Triet van Dura Vermeer, lieten op 14 april met trots de eerste houten woningen zien aan Bert Wijbenga, de burgemeester van Vlaardingen en wethouder Ivana Somers

 

Groener en gezonder Vlaardingen

Gebieden groener en gezonder achterlaten dan hoe we ze aantroffen, dat is het motto van Dura Vermeer. De Nieuwe Vogelbuurt krijgt door sloop en nieuwbouw een compleet nieuwe inrichting. Duurzaamheid staat hierbij centraal en het groene karakter van de buurt blijft behouden. Deze duurzame ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt sluiten naadloos aan op de Woonvisie ‘Samen bouwen aan Vlaardingen’ van de gemeente Vlaardingen. Deze visie bevat de ambities en mogelijkheden voor wonen in Vlaardingen tot 2030. In de Woonvisie staat de ambitie van Vlaardingen om een woonstad te zijn voor iedereen. De gemeente Vlaardingen werkt aan een woningvoorraad en een woonomgeving die voor elk wat wils biedt.

Er worden al sinds 2016 ruim 240 nieuwe woningen in De Nieuwe Vogelbuurt bewoond. Er gaat nog meer gebeuren en gebouwd worden. Alle ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt laten zien dat er hard gewerkt wordt aan een woningvoorraad die beter in balans en duurzaam is.

 

Circulair woningbouwconcept

In elk deelplan van De Nieuwe Vogelbuurt staan duurzaamheid en innovatie centraal en worden de eengezinswoningen gasloos en energieneutraal gerealiseerd. Binnen het deelplan De Zangvogel worden de eerste stappen gezet naar een circulair woningbouwconcept. Eerst met acht woningen met een houten casco. Daarna krijgt de duurzame ambitie een vervolg met twaalf woningen met een houten casco, houten gevel en een vegetatiedak. Het beton wordt stap voor stap vervangen voor hout. Want hout is milieuvriendelijk, recyclebaar en neemt CO2 op. Zo draagt Dura Vermeer bij aan een gezondere leefomgeving. Nu, en voor generaties in de toekomst.

 

Founding father

De droom van Marc van Os om een circulair woningbouwconcept te ontwikkelen is ingezonden voor de Dura Vermeer Innovatieprijs. Dit is uiteindelijk de versneller achter het project geweest. In Vlaardingen worden nu de eerste woningen volgens dit concept gerealiseerd. Bekijk ook de vlogreeks over dit concept op www.duravermeer.nl/projecten/de-zangvogel.

Rondleiding in een houten woning

Presentatie over de gebiedsontwikkeling

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.