Vorige
Nieuws

CentralNed vernieuwt prullenbakken in Almere

CentralNed vervangt de openbare prullenbakken in het stadshart van Almere. De huidige prullenbakken – die aangesloten zijn op het Ondergronds Afval Transportsysteem – zijn aan het eind van hun technische levensduur en sluiten tijdens het legen van de prullenbak. De nieuwe prullenbakken sluiten niet meer en blijven dus permanent beschikbaar. Ook zijn de prullenbakken voorzien van een nieuwe uitstraling, ontworpen door de gemeente Almere.

Daarnaast is de trekkracht tijdens het legen van de prullenbak verhoogd. Hierdoor wordt het risico op onvoldoende leging verkleind. Door de nieuwe techniek is het ook mogelijk om de lucht innamezuilen weg te halen van de straat omdat deze overbodig zijn geworden.

CENTRALNED

Dura Vermeer-bedrijf CentralNed is de enige licentiehouder in Nederland die OAT's aanlegt. Het systeem bestaat uit afvalinwerpopeningen die met een buizenstelsel zijn verbonden met een eindstation buiten de stad. Vuilniswagens voeren het afval vervolgens af naar de huisvuilcentrale. Het systeem is toepasbaar in openbaar gebied, bij kantoren en bij appartementencomplexen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.