Vorige
Nieuws

Circulaire tunnel in Stappegoor: diepste punt bereikt!

Dura Vermeer werknemers aan het werk in een toerit van de fiets- en voetgangerstunnel

In Tilburg werkt Dura Vermeer aan de realisatie van een van de eerste ‘circulaire’ fiets- en voetgangerstunnels van Nederland. Deze tunnel verbindt de gebieden Tilburg Centrum en Stappegoor met elkaar. Hiermee wordt de verkeersveiligheid vergroot en de doorstroming verbeterd op het drukste kruispunt van Tilburg.

Er wordt allesbehalve stilgezeten op het project: inmiddels zijn de toeritten van de tunnel gereed. Hiervoor zijn bouwkuipen ontgraven, voorgefabriceerde wanden gesteld, is de wapening tussen de wanden gevlochten en zijn de toeritvloeren gestort. Tijdens deze werkzaamheden is het diepste punt bereikt.

Een toerit van de tunnel

8 tot en met 12 oktober

Dit weekend wordt er 24 uur per dag gewerkt om de tunnelconstructie in te hijsen.

ZWARE KLUS

De komende weken wordt hard gewerkt aan de laatste werkzaamheden om de tunnelconstructie in te kunnen hijsen. Letterlijk een zware klus, want deze tunnelconstructie bestaat uit voorgefabriceerde elementen van maar liefst 40 ton per stuk. Als voorbereiding hierop worden aanwezige kabels en leidingen verlegd, wordt de riolering aangepast en realiseren we tijdelijke hulpvoorzieningen.

24 UUR PER DAG AAN HET WERK

Donderdagavond 8 oktober 2020 tot en met maandagochtend 12 oktober wordt er 24 uur per dag gewerkt om het gesloten deel van de tunnel onder de Ringbaan Zuid te plaatsen. In dit weekend wordt de Ringbaan Zuid ontgraven tot een diepte van 5 meter, waarna de tunnelelementen geplaatst worden. Maandag voor de ochtendspits is de Ringbaan Zuid weer open voor verkeer.  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.