Vorige
Nieuws

Circulaire tunnel in Tilburg een feit

Dura Vermeer is in Tilburg begonnen aan de realisatie van één van de eerste circulaire fiets- en voetgangerstunnels van Nederland. De tunnel verbindt de gebieden Tilburg Centrum en Stappegoor met elkaar. Hiermee wordt de doorstroming verbeterd en wordt het drukste kruispunt van de gemeente tevens een stuk veiliger.

DEMONTABEL

Een circulaire tunnel in deze vorm is een van de eerste in Nederland. De tunnel is namelijk in de toekomst weer te demonteren en op een andere locatie in te zetten. Dit kan zijn als tunnel, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld een bergingsbassin. Het unieke project geeft zo direct invulling aan de duurzaamheidsambitie van Dura Vermeer op het gebied van circulariteit.

UITVOERENDE WERKZAAMHEDEN

Na een intensief ontwerptraject is Dura Vermeer gestart met de uitvoerende werkzaamheden. De eerste stap hierbij was het dempen van een vijver. In samenspraak met de plaatselijke visvereniging zijn de vissen begin dit jaar uit de vijver gehaald. Inmiddels zijn de damwanden geplaatst en zijn de graafwerkzaamheden voor de hellingbanen gestart.

PLANNING

De komende maanden staan in het teken van het realiseren van toegangsmoten. Van 9 t/m 11 oktober 2020 worden prefab tunnelelementen geplaatst. Hiervoor wordt de Ringbaan Zuid voor drie dagen afgesloten. In december moet de tunnel beschikbaar zijn voor fietsers en voetgangers.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.