Vorige
Nieuws

Climathon 2019

Op vrijdag 25 oktober vond in Leiden één van de 130 wereldwijde Climathons plaats: een internationaal initiatief van Climate-KIC om niet alleen oplossingen te vinden voor klimaatproblemen, maar hiermee ook duurzame startups op weg te helpen. Verschillende partijen, waaronder Dura Vermeer, brachten een challenge in. Wij daagden de internationale deelnemers uit met het onderwerp “Zero Emission Innercity Logistics and Construction Sites”.

WINNAARS

Twee compleet verschillende ideeën haalden de eindfase van de Climathon. Een partij ontwikkelde een technologie om luchtvervuiling in steden te meten met behulp van satellietbeelden. Door dit slim te combineren met design data kan het milieueffect van verschillende bouwscenario’s voor bouw en infra voorgerekend worden. Een andere partij bedacht de Smart City Hub. Anders dan de BouwHub is dit een gemeenschappelijk initiatief van aannemers, gemeenten en logistieke partijen met een bijbehorend platform dat aanbod van materialen, optimalisatie van logistiek en just-in-time delivery coördineert.

PLNT LEIDEN

PLNT Leiden faciliteert werkplekken en synergie voor innovatie en entrepreneurship. Daarvoor hebben zij gebouwd aan een innovatieve Leidse community waar bedrijven, overheid, studenten en startups samenkomen. Dura Vermeer is actief sponsor van PLNT Leiden en neemt regelmatig deel aan de innovatieve challenges die meerdere keren per jaar gehouden worden.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.