Vorige
Nieuws

Contracten trekfietsviaduct Den Haag getekend

Op vrijdag 22 december heeft de eerste mijlpaal van het project Trekfietsviaduct Den Haag plaatsgevonden. De contracten zijn ondertekend, wat betekent dat Dura Vermeer het fietsviaduct over de snelweg A4 tussen knooppunt Ypenburg en Prins Clausplein definitief gaat aanleggen.

​​Het fietsviaduct is onderdeel van het zogeheten Trekfietstracé, een snelle en comfortabel fietsroute tussen Ypenburg en Den Haag Centrum. Het viaduct komt te liggen tussen de opening in de geluidswal langs de A4 aan de zijde van Ypenburg in de wijk Bosweide en, aan de andere zijde van de A4, het golfterrein Leeuwenbergh. Hier sluit het fietsviaduct aan op een nieuw fietspad, dat langs de golfbaan en de toekomstige Rotterdamsebaan loopt en aansluit op de Westvlietweg.

START WERKZAAMHEDEN

Na de contractondertekening gaat Dura Vermeer verder met de ontwerpfase van het viaduct. In de zomer van 2018 is de middenpijler tussen de hoofdrijbanen gereed, waarna het viaduct kan worden gemonteerd.

Van het 330 meter stalen kokerliggerviaduct hangt 160 meter direct boven de snelweg. Dit stuk bestaat uit twee brugdelen die beide een lengte hebben van ongeveer 80 meter. Deze worden in twee delen van 40 meter aangevoerd en gemonteerd op tijdelijke steunpunten. De brugdelen kunnen vervolgens constructief worden verbonden.

​ZONNEBOOM

Omdat 160 meter van het viaduct direct boven de snelweg hangt, komen er twee meter hoge anti-vandalisme schermen van RVS-gaas aan de zijkanten van het viaduct. Het scherm is aan de zuidwestzijde voorzien van RVS-plaatjes zodat een comfortscherm ontstaat, waar afbeeldingen van fietsers op worden weergegeven. Daarnaast voorziet het viaduct zichzelf in energiebehoefte door middel van een zonneboom. De kunstmatige boom die naast het viaduct is geplaatst, vangt de nodige zonne-energie op.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.