Vorige
Nieuws

Contractondertekening ontwikkeling en realisatie van twee percelen Bergen op Zoom

Op woensdag 5 juni vond op de Provada in de RAI in Amsterdam de contractondertekening voor ontwikkeling en realisatie van twee percelen in Bergen op Zoom plaats. Wethouder Annette Stinenbosch zette namens de gemeente Bergen op Zoom en directeur Martin Beukeboom namens Dura Vermeer Bouw Zuid, een handtekening onder de contracten voor de twee percelen die worden aangeduid als perceel 3 en perceel 4. De plannen worden uitontwikkeld onder de naam: Oost-en West-Kwartier. Een feestelijke gebeurtenis en een belangrijke stap in de realisatie van De Nieuwe Vesting.

De overeenkomst heeft betrekking op het bebouwen van twee percelen in de gemeente Bergen op Zoom die onderdeel uitmaken van de nieuwbouwwijk ‘Nieuwe Vesting’ op het terrein van de voormalige alcoholfabriek Nedalco. ’Nieuwe Vesting’ is onderdeel van ‘ScheldeVesting’, binnenstedelijke nieuwbouw, passend bij de historie van Bergen op Zoom. Er wordt letterlijk in de binnenstad van Bergen op Zoom gebouwd, waarbij water een belangrijk thema vormt. ScheldeVesting bestaat uit verschillende deelgebieden waarin wonen, werken en recreëren gecombineerd worden.

Dura Vermeer heeft in beide tenders het onderscheid gemaakt door een sterk planconcept en architectuur die aansluit bij karakteristieke historie van Bergen op Zoom. De integrale aanpak waarin de kwaliteit van het ontwerp een belangrijke rol speelde, kwam hierbij duidelijk naar voren.

In totaliteit betreft het een vastgoedontwikkeling van 150 woningen. In perceel 3 is plaats voor 50 woningen bestaande uit 29 appartementen en 21 eengezinswoningen. In perceel 4 worden 70 duurzame appartementen met commerciële benedenruimte en 30 duurzame grondgebondenwoningen gerealiseerd. Beide projecten hebben een EPC van nul (energiezuinig).

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.