Vorige
Nieuws

Contractondertekening reconstructie Amstelveense weg in Amsterdam

Dura Vermeer start in opdracht van de gemeente Amsterdam met de reconstructie van de Amstelveenseweg, het weggedeelte tussen het Stadionplein en de Zeilstraat. Op 8 januari is het contract ondertekend door Esseline Schieven, directeur Verkeer & Openbare Ruimte van gemeente Amsterdam en Jan Jorna, directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West. Het project gaat per 7 mei in uitvoering en is in november 2018 gereed.

WAT GAAT DURA VERMEER DOEN?

De Amstelveenseweg is een drukke weg naar de Amsterdamse binnenstad, waar automobilisten, fietsers en het openbaar vervoer dagelijks gebruik van maken. Zowel het wegdek als de trambaan zijn aan het einde van de technische levensduur. Dura Vermeer gaat in totaal ongeveer 700 meter straat opnieuw inrichten, zowel ondergronds als bovengronds. De riolering, kabels en leidingen en het wegdek worden vernieuwd. Het busstation en de taxistandplaatsen worden verplaatst.

VEILIGHEID EN BETERE DOORSTROMING

Voor de veiligheid en een betere doorstroming worden er vrij liggende fietspaden en een bus-/trambaan aangelegd. Ook de voorrangssituatie verandert. Alle verkeer op de Amstelveenseweg – ook op het Haarlemmermeercircuit – krijgt voorrang.

Tijdens de uitvoering worden de hoofdnetten auto, fiets en openbaar vervoer in stand gehouden. Aan het projectgebied ligt namelijk de grootste ambulancecentrale van Amsterdam en de grootste tramremise van het GVB.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.