Vorige
Nieuws

Daar zit een luchtje aan!

Niet letterlijk… Of nou ja, wel als Dumpert-presentator René van Leeuwen net naar het (chemisch) toilet is geweest. Maar chemische middelen zijn wel écht gevaarlijk. Of wat dacht je van uitlaatgassen en fijnstof? In aflevering 3 van onze veiligheidscampagne ‘Die zag je niet aankomen’ laat veiligheidsexpert Pieter-Jan Licht aan René zien hoe je met gevaarlijke stoffen omgaat. En uiteraard is er ook weer een lekkere serie ‘DuraKeeten’.

Gevaarlijke stoffen

Bijna dagelijks staan we bloot aan gevaarlijke stoffen in de bouw- en infrasector. Doordat we werken met producten waar deze stoffen in verwerkt zitten bijvoorbeeld. Of doordat gevaarlijke stoffen vrijkomen bij het bewerken van materialen. Dit kan direct tot gezondheidsschade leiden, maar vaak ontstaan de klachten pas na een langere periode van blootstelling. Daar zit het gevaar! Dus: werk schoon, lees de etiketten, herken de pictogrammen en bescherm jezelf. Oh ja, en gebruik de SAVE-app als je niet zeker bent van je zaak. Een foto van een etiket is al voldoende.

Dag van de Veiligheid

In aanloop naar de Dag van de Veiligheid op 30 maart lanceren wij elke week een nieuwe video waarbij we op een luchtige manier een toprisico onder de aandacht brengen. Veiligheid is geen grap. Maar mensen bewust maken van de risico’s kan best op een luchtige manier. Zo maken we impact, zo brengen we de gevaren en de maatregelen keer op keer in beeld. Want wat pas gevaarlijk is: wennen aan risico’s!

Meld & win

Zie jij een (on)veilige situatie of een (bijna-)ongeval? Handel ernaar en meld je actie in de SAVE-app. Heb je ideeën hoe we risico's nog meer kunnen voorkomen? Ook dan ontvangen wij het graag via de SAVE-app. Onder alle personen die tot en met 30 maart een melding doen, verloten wij een prijs. De prijswinnaars maken wij op 31 maart bekend.

Check in de SAVE-app onder ‘06 Gevaarlijke stoffen’ de toolboxen voor meer informatie over gevaarlijke stoffen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.