Vorige
Nieuws

Dag van de Veiligheid groot succes

Afgelopen vrijdag 16 maart stonden we nog eens extra stil bij het thema veiligheid tijdens de Dag van de Veiligheid. Dura Vermeer pakte deze dag flink uit met de lancering van de nieuwe corporate veiligheidsfilm, de productie van een nieuwe Samen Veilig-krant en de introductie van de SAVE veiligheids-app voor Dura Vermeer medewerkers. Op kantoor Cornerstone vond een Ronde Tafelgesprek gesprek met diverse vertegenwoordigers van de organisatie, die live te volgen was via één van de social media kanalen.

Naast deze centraal gecoördineerde acties werden onder meer bouwplaatsinspecties gehouden op de verschillende Dura Vermeer-projecten door het hele land. Op bijvoorbeeld de projecten De Dreef en Tudorpark is in de keet gezamenlijk de veiligheidsfilm bekeken en de veiligheidskrant doorgenomen. Leden van de Raad van Bestuur Theo Winter en Ronald Dielwart en Marco Endert, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad, deden gezamenlijk een safety walk op het project Toren op Zuid in Rotterdam. Tijdens toolboxmeetings is uitgebreid stilgestaan bij de SAVE-veiligheidsapp. Daarnaast zijn de waarnemingen van de bouwplaatsinspecties met elkaar gedeeld en is ook het onderwerp social media en de invloed hiervan op onze organisatie ter tafel gekomen, mede naar aanleiding van het Dumpert-filmpje met het 'foute' werkbordes.

Ook werd op projecten middels diverse activiteiten gezamenlijk stil gestaan bij dit belangrijke onderdeel van ons werk. Op project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn - samen met het Projectbureau Ooijen-Wanssum en een aantal bewoners - vijf grote spandoeken onthuld. Deze spandoeken komen in de dorpen Wanssum, Geijsteren, Broekhuizen/Broekhuizenvorst, Meerlo en Blitterswijck naast de weg te staan om aandacht te vragen voor veiligheid tijdens de uitvoering van de gebiedsontwikkeling. Op iedere foto staat een aantal bewoners uit het projectgebied, een medewerker van het Projectbureau en een medewerker van Bouwcombinatie Mooder Maas.

Tot slot werd ook op de kantoren van Dura Vermeer stil gestaan bij het onderwerp veiligheid. Medewerkers van het hoofdkantoor in Rotterdam konden hun handtekening zetten onder de actie 'Veilig achter het stuur'. Ook werd een presentatie gegeven over hoe de werkplek (waaronder beeldscherminstellingen) beter kan worden ingericht om gezondheidsklachten te voorkomen.

DAG VAN DE VEILIGHEID

Dura Vermeer deed dit jaar voor de tweede keer mee aan de Dag van de Veiligheid, een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI en Aannemersfederatie in samenwerking met de Governance Code Veiligheid in de bouw.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.