Vorige
Nieuws

Dak zit erop in Borne, samen met Welbions!

Dinsdagmiddag vierden ontwikkelcombinatie De Bongerd en Welbions het bereiken van het hoogste punt van de twintig eengezinswoningen in de Eschwonen, onderdeel van de Bornsche Maten. Geheel volgens traditie kregen de bouwvakkers een gevulde envelop met daarbij een hapje en een drankje. De verwachting is dat de nieuwe bewoners in juni de sleutel krijgen van hun woningen, die voor het merendeel direct aan een park liggen.

John Haverkort, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo, namens de ontwikkelcombinatie: “We vieren vandaag weer een bijzonder moment in de Bornsche Maten. We ontwikkelen en bouwen hier al heel wat jaren en de bewoners krijgen ook hier straks weer een fijn thuis in Twente met een prachtig landschap als cadeau. Daar werken we als ontwikkelende bouwers graag aan mee en vinden het absoluut de moeite waard om samen te vieren.”

Duurzaam

De woningen hebben drie slaapkamers, een vaste trap naar zolder, zijn goed geïsoleerd en hebben een eigen energievoorziening in de vorm van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Er is geen gasaansluiting meer en de woningen zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk voor de momenten dat de zonnepanelen niet voldoende energie kunnen leveren.

'Gevarieerde buurt'

Directeur-bestuurder Eric Markvoort van Welbions is blij met project. “In de Bornsche Maten staan nog niet veel woningen van Welbions, dus deze toevoeging van 20 is zeer gewenst. Omdat we de woningen zowel in de sociale sector als vrije sector verhuren, bedienen we mensen met verschillende inkomens en zo ontstaat een gevarieerde buurt.”

Het hoogste punt samen met de bouwcombinatie

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.